Elkészült az egymilliomodik 4680-as Tesla akkumulátorcella

0

A Tesla Twitteren jelentette be, hogy legyártotta az egymilliomodik 4680-as akkumulátorcelláját a kaliforniai pilot üzemben.

Egy belsős információ szerint annyira jól halad a Tesla legújabb 4680-as celláinak gyártása Fremontban, hogy állítólag csak 8% a selejt a legyártott cellákból.

A Tesla a bemutató óta a 4680-as cellákat egy Fremonti „kísérleti gyártóüzemben” gyártja a Kato Roadon. Most azonban a kaliforniai elektromos autógyártó a hivatalos Twitter oldalán osztotta meg a nagy hírt, miszerint januárban már egymillió új akkucellát gyártott le a Kato Road-i üzem. Ennek az üzemnek az elsődleges feladata, hogy a sorozatgyártást tökéletesítse míg a többi üzemben ki nem épül a teljes gyártósor és a Giga Texas-t ellássa egy ideig.

A megfogalmazás nem egészen világos, de úgy hangzik, hogy a Tesla január végéig egymillió 4680-as cellát gyártott le. Sajnos ez egyelőre nem sok információ, hiszen a termelési ráta a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy pontosan tudjuk, hogy mennyi modell akkumulátorát tudja ellátni a Tesla a kísérleti üzem kapacitásából.

Ha kicsit átszámoljuk, akkor egy Model Y-ba nagyjából 900-1000 4680-as cella férhet el, tehát ez az egymilliós mennyiség mindössze 900-1000 Tesla Model Y-hoz elegendő. Viszont, ha a Tesla heti 100 000 darab 4680-as cellát tudna gyártani, akkor az heti 100 Model Y gyártását segítené elő, ami igazán kiváló kezdés lenne a Tesla és az új akkumulátorcella életében.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!