Ekkor kerülhet egy árba az elektromos autó a belsőégésűvel

0

Várhatóan az új, tisztán elektromos járművek ára csak 2030 után csökkenhet a belsőégésű motorral hajtott járművek szintjére, mikor a gyártási folyamat jóval egyszerűbb lesz és az e-autókhoz még kevesebb és olcsóbb alapanyagokat fognak használni.

Legalábbis Jim Farley, a Ford vezérigazgatója szerint, aki a Reutersnek nyilatkozott néhány napja. Farley azt is hozzá tette, hogy az elektromos autókra áttérő, régi, nagy autógyártók számára a tisztán elektromos autók továbbra is drágábbak lesznek, mint a belsőégésű társaik. Mindaddig amíg a második vagy a harmadik generáció meg nem jelenik ezekből a modellekből az évtized végére.

Farley arra is kitért, hogy a jövőben az elektromos autók újabb generációit jóval egyszerűbb lesz megépíteni, ugyanis azok sokkal kevesebb alkatrészt fognak tartalmazni és ezeket akár kisebb vagy olcsóbb kémiájú akkumulátorokkal is fel lehet majd szerelni.

Továbbá a Ford első embere elárulta azt is, hogy a vállalata már megkezdte az olyan költségcsökkentő intézkedések bevezetését, melyek jelenleg még nem mutatkoznak meg a végfelhasználónál. Itt az Explorer SUV kábelköteg csökkentését említette, vagy hogy a tisztán elektromos F-150-nek csökkentették a konfigurációinak a számát, hogy még egyszerűbb legyen a gyártási folyamat.

Jim Farley úgy véli, hogy a Ford még több pénzt takaríthat meg az elektromos járművek online értékesítésével és további szoftvervezérelt szolgáltatások nyújtásával. Jelenleg 200 000 Ford ügyfél fizet a Blue Cruise vezetőtámogató rendszeréért, és 400 000 ügyfél a Ford Pro kereskedelmi szolgáltatásokért, ami magában foglalja a flottakezelést, az elektromos járművek töltését, a dinamikus útválasztást és még sok mást.

Ezen kívül a vezérigazgató az „együttműködések felgyorsulásában” látja a jövő olcsósítását, hivatkozva a nemrégiben a Teslával kötött megállapodásra a Supercharger hálózat használatáról. „Az együttműködés alapvető fontosságú” Farley szerint, különösen azoknak a vállalatoknak, amelyeknek nincs elég erőforrásuk ahhoz, hogy teljes ökoszisztémát építsenek ki elektromos járműveik számára. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!