Megvillantották a tisztán elektromos Ford Puma modellt

0

A Ford azon kevés autógyártók egyike, akinek célja, hogy viszonylag gyorsan áttérjen az elektromos járművek értékesítésére. Ennek apropójaként április elején jelentette be azt a hírt az amerikai vállalat, hogy az idei év végéig 600 ezer, míg 2024 végére évente 2 millió tisztán elektromos autót akar gyártani.

Ennek a tervének egyik hozománya, hogy európai útjára küldi a nagysikerű elektromos F-150 Lightning pickupot. Továbbá olyan klasszikusnak mondható belsőégésű modellekből is elektromosat farag, mint a Ford Puma.

A tisztán elektromos Ford Puma híre, tavaly február közepén bukkant fel, azóta azt is tudni, hogy Romániában fogják ezeket a modelleket gyártani. Néhány napja pedig a vállalat vezérigazgatója, Jim Farley a hivatalos Twitter csatornáján tett közzé egy teaser képet az új Puma EV-ről.

Farley megjegyezte, hogy a közelgő, tisztán elektromos Ford Puma Ausztrália felé tart és ez lesz a Ford negyedik elektromos modellje ami még 2024 vége előtt piacra kerül.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!