Hetente tízezer elektromos autót gyártana a Tesla Németországban

0

Jöhet a negyedik műszak a Tesla Berlin mellett található gigagyárában, hogy megduplázza heti termelését és így elérje az évi 500 ezer elektromos modell legyártását az amerikai vállalat.

Sejthette mindenki, aki a Tesla iránt érdeklődik, hogy a berlini gigagyár beindításával egyidőben az újabbnál újabb meghökkentésre alkalmas számok is érkezni fognak. Ezzel nem is lett adós a Giga Berlin, hiszen nemrég érték el a heti 5000 legyártott elektromos autót. A háttérben pedig már aktívan készül a vállalat az új rekordra a Tesla a gyár életében: jöhet a heti 10 ezer legyártott elektromos autó.

A fenti cikkben szépen összefoglalva olvasható, ahogyan a Tesla felépítette a termelést és annak felfuttatását. Elon Musk elektromos autós vállalata, a Tesla tavaly december közepén jelentette be, hogy hetente háromezer Model Y készül a németországi gigagyárában, majd két hónappal később, február végén szintén a Tesla a hivatalos Twitter fiókján keresztül tudatta, hogy hetente négyezer darab elektromos modell hagyta el a berlini gigagyárat és legutóbb a heti 5000 autóról számoltak be.

Most pedig már itt is van a legújabb szóbeszéd, amit az rbb24 szellőztetett meg. A lap szerint, miután a Tesla feltöltötte a szükséges pozíciókat a heti 5000 autó legyártásához szükséges létszámmal (3. műszak, így már éjjel-nappal mehet a gyártás), nem álltak le a toborzással. Erről a toborzással megbízott munkaerő közvetítő, a Frankfurt Employment Agency egyik vezetője, Jochem Freyer beszélt. A létszámon túl pedig vélhetően az üzem területének a bővítése is hamarosan terítéken lesz.

A következő lépés várhatóan a heti gyártási darabszám megduplázása, majd ismét – akár egy új modellel – a gyártás növelése azzal a végső céllal, hogy évente akár egymillió Tesla modellt gyártsanak Németországban.

Az első Tesla modellek egyébként 2022 márciusában készültek el a Giga Berlinben, ahol az autógyártó az első 30 Model Y elektromos autót átadta az első szerencsés vásárlóknak. A gigagyárról egy közel három perces videó készült, melyet érdemes megnézni:

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!