Elérte egyik kitűzött célját a berlini Tesla gyár

0

Végre elérte azt a célját a Tesla Gigafactory Berlin üzeme, hogy hetente ötezer darab elektromos autót gyártson le. Mindez immáron már „volumen gyártásnak” tekinthető.

Elon Musk elektromos autós vállalata, a Tesla tavaly december közepén jelentette be, hogy hetente háromezer Model Y készül a németországi gigagyárában. Előtte néhány nappal pedig a texasi gigagyár termeléséről is hasonló jó hírekkel tudott szolgálni a texasi székhelyű vállalat. Ugyanis az újonnan épült amerikai gyárban is elérték a heti háromezres darabszámot. Majd két hónappal később, február végén szintén a Tesla a hivatalos Twitter fiókján keresztül tudatta, hogy hetente négyezer darab elektromos modell hagyta el a berlini gigagyárat.

Most, mindössze egy hónappal később a Tesla immáron heti ötezer darab Model Y-t tud legyártani. Mindezen hírt pedig ismét a hivatalos Twitter fiókon keresztül erősítette meg a Tesla:

Ezzel a lépéssel pedig a németországi gyár leelőzte a texasi vetélytársát.

Amennyiben ezt az újonnan elért teremési ütemet fenn tudja tartani a Tesla, akkor az azt jelentené, hogy a Gigafactory Berlin évente több, mint 250 000 darab modell gyártására lenne képes.

A dolgok pikantériája az, hogy a Teslának már most megvan az az engedélye, hogy évente 500 000 darab modellt gyártson és szállítson ki a németországi gigagyárából. Most, hogy Elon Musk vállalata elérte a célját a Model Y gyártásával, várhatóan egy új modellel egészítik ki a Gigafactory Berlin kínálatát.

Eredetileg a Model 3 lett volna a következő modell a német gyárban, de a Tesla már nagyon régóta nem kommentálta ezen tervét.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!