Hamarosan bemutatkozik a legnagyobb, elektromos Smart

0

Jó hírünk van azoknak, akik a legújabb Smart crossover bemutatkozására várnak, hiszen nekik már csak pár hetet kell várniuk arra, hogy a Smart #3 hivatalosan is bemutatkozzon.

Azért hivatalosan, mert a kínai közlekedésügyi minisztérium (MIIT) ezen típus esetében sem hazudtolta meg önamgát és az engedélyeztetési eljárás során megjelentették az első fotókat a típusról. A Smart #1 után a második modell a Smart #3 nevet kapja ami egy kupészerű SUV-modell lesz, amely hosszabb és szélesebb, de alacsonyabb, mint a Smart #1. Pusztán vizuális szempontból a modell inkább egy kompakt autónak tűnik a fehér háttér előtt, azonban a regisztráció kérelemből megismert adatok cáfolják ezt a benyomást. A Smart #3 4,40 méter hosszú (13 centiméterrel hosszabb az 1-esnél), de 1,63 méter helyett csak 1,55 méter magas. Ráadásul a tengelytáv állítólag valamivel hosszabb, 2,75 méter helyett 2,785. Ez eltérő arányokat ad a járműnek a kissé magas #1-hez képest.

A jelenleg tudható információk szerint a #3 egyik verziója akár összkerekes is lehet, természetesen egy második villanymotorral. Az egy motorral szerelt változat 200 kW teljesítményt produkálhat majd (mind a SMART #1 is), ám az összkerekes opció további 115 kW-al tolja meg a vásárló testét. Az elektromos motorokat a Weirui Electric Auto Technology szállítja. Az NMC akkumulátorok a CALB és a Sunwoda beszállítóktól származnak – de kapacitásukról egyelőre semmit sem tudni.

Az összkép eddig nagyon szép, van tehát mire várakozni a leendő tulajdonosoknak és az Automotive News szerint hamarosan bemutatkozik a #3, ráadásul itt Európában. A magazin értesülései azt állítják, hogy a nagy premier 2023 április 17-én várható, méghozzá a Genfi Autókiállításon. Egyelőre hivatalos infó még nincs a típus ügyében, de ha igaz az értesülés, a dátumhoz közeledve megtörténik a hivatalos kommunikáció is. A premier után nem sokkal Kínában már rendelhető lesz a #3, míg Európában erre 2024-ig várni kell, az Egyesült Államok csak ezután jöhet. Akik pedig a ForTwo megújulására várnak, állítólag nekik is már készül a SMART egy kis meglepetéssel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!