Ennyibe kerül a 440 km hatótávú Smart #1

0

A fontosabb piacokon közzétette a Smart a #1 tisztán elektromos, akár 440 kilométer hatótávú autójának az árait. Az előrendelés októberben, míg a kiszállítás 2023 elején indul.

Április elején mutatták be az akár 440 kilométer hatótávú Smart #1 elektromos autót, melynek már semmi köze – márkanéven kívül – nincs az ismerős kisautóhoz. A Smart #1 a legnagyobb modell a márka negyedévszázados történetében, ugyanis az újdonság méretei 4270x1822x1636 mm, tengelytávja pedig 2750 mm. Így szabad szemmel is látható, hogy jóval felülmúlja a jelenlegi négyajtós Smart ForFour modellt, ami nem éri el a 3,5 méteres hosszúságot sem.

A Smart #1 hátsókerék meghajtást kapott, 272 lóerős és 343 Nm-es villanymotorral. Az elektromos Smart aljában egy 66 kWh-s akkumulátort helyeztek el a Smart mérnökei, mellyel akár 420-440 kilométert is megtehetünk egyetlen töltéssel. Apropó, a #1 akár 150 kW-os villámtöltést is támogat, azonban a modell végsebessége 180 km/h-ra lett korlátozva.

A bemutató után néhány hónappal a Smart közzétette a #1 elektromos SUV-jának első európai árait. Németországban 41 490 eurótól indul a Pro+ nevű alapmodell. Ezen felül még három kivitelben lesz kapható a #1 modell, ezek egyike a Premium kivitel a maga 44 990 eurójával, míg a Launch Edition 46 290 eurós alapárat kapott. A legmagasabb szinten pedig a nemrég bemutatott, Brabus által is megpiszkált kivitel helyezkedik el a maga 48 990 eurójával.

A Smart #1 elektromos autó előrendelhetősége októberben indul a legfontosabb európai piacokon és az első modelleket 2023 elején adják át az első szerencsés vevőknek.

„Ügyfeleink kiválaszthatják az igényeiknek leginkább megfelelő Smart #1 modellt, és maguk dönthetik el, milyen formában kívánják birtokolni vagy használni a járművet. Ezzel a rugalmassággal nem csak az iparágunkat szeretnénk előre vinni, hanem különösen ügyfeleink mindennapjait szeretnénk pozitív és fenntartható módon alakítani.” – Nyilatkozta Dirk Adelmann, a Smart Europe vezérigazgatója.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!