Így készülnek a Peugeot akkumulátorai

0

A terveknek megfelelően halad a Peugeot elektromosítási programja. Hónapról hónapra nő a részben vagy teljesen elektromos hajtású modellek aránya a Peugeot portfoliójában.

A Peugeot számára a legkevésbé sem újdonság az elektrifikáció gondolata. A márka 1942-ben készítette el első elektromos járművét, a Voiture Légère de Ville (VLV) mikroautót. 2019-től kezdődően minden új modellbevezetésnek szerves részét képezte a részben vagy teljesen elektromosított változat. aAszemély- és kisáruszállító portfolióban egyaránt.

A tervek szerint legkésőbb 2025-re egyetlen olyan típus sem fog szerepelni a Peugeot palettáján, amelyet ne lehetne hálózatról tölthető (PHEV vagy BEV) hajtáslánccal választani. 2021-ben az Európában eladott Peugeot modellek hatoda, 2022 első félévében pedig már a negyede ilyen kivitelben került az ügyfelekhez.

Az elektromos autók számának növekedése közvetlenül vonja magával a villanymotor- és akkumulátor-gyártó kapacitás szükségszerű erősítését. Az előzetes becslések szerint már 2023-ban évi 17 ezer akkumulátort fog előállítani a Peugeot – ezek 60 százalékát a márka személyautói, 40 százalékát a könnyű haszonjárművek számára. Ezek a számok pedig csak tovább fognak növekedni: 2025-re, majd 2030-ra ismét nagyságrendekkel kell megnövelni a Peugeot akkugyártó kapacitását. Ez egyben azt is jelenti, hogy meg kell kezdeni a kompetens szakemberek oktatását és felkészítését erre a példa nélkül álló paradigmaváltásra.

A Peugeot jelenleg három európai országban, öt helyszínen gyárt akkumulátorokat. Spanyolországban Vigo és Saragossa, Szlovákiában Nagyszombat (Trnava), Franciaországban Sochaux és Mulhouse ad otthont a modern, nagyfeszültségű energiatároló egységek összeszerelésének. Hamarosan pedig egy hatodik helyszínen: a franciaországi Hordain-ben is készülnek majd lítium-ion akkumulátorok.

Ezek fejlesztésében a Peugeot a világ vezető beszállítóival együttműködve vesz részt, ami garantálja, hogy a vállalat a mindenkori legmodernebb megoldásokat integrálhatja új típusaiba. A kulcsszó az integráció, hiszen a modern, nagyteljesítményű hajtóakkumulátorok kialakítását csak az adott jármű architektúra fényében lehet optimalizálni. Mutat rá dr. Angelo Greco, aki 2017 óta vezeti a cégcsoport franciaországi akkumulátorfejlesztő és -modellező tevékenységeit. „Egyszerre kell figyelembe venni a rendszerek elektromos, hőgazdálkodási és vezérlési jellemzőit, illetve igényeit, ezek pedig a felhasználás pontos jellegétől függően, azaz modellről modellre is változnak. A beszállítók alapvető rendszereik fejlesztése során arra törekszenek, hogy azok a lehető legkedvezőtlenebb körülmények között is teljesítsék az elvárt paramétereket, a jogszabályi előírásoktól kezdve a garanciális követelményekig. Ezeket a tudatosan túlfejlesztett rendszereket már mi optimalizáljuk az egyes típusokhoz, úgy méretezve az elemeket, programozva a vezérlést és szabályozva a hőgazdálkodást, hogy a lehető legjobb hatásfokon, és persze versenyképes áron tudjuk biztosítani a szükséges teljesítményt. Minden változásra  rugalmasan és gyorsan kell reagálnunk.”

Dr. Greco és csapata erőfeszítéseinek köszönhetően a Peugeot villamosított típusai kategóriájuk legfejlettebb képviselői közé tartoznak. Így például az e-208 / e-2008 páros a méretosztályban elterjedtebb levegő- helyett folyadékhűtésű akkumulátorokat alkalmaz. Ez ugyan komplexebb felépítést és ebből adódóan valamivel nagyobb tömeget eredményez, ugyanakkor olyan töltési sebességeket (ebben az esetben akár 100 kW teljesítményt) tesz lehetővé, ami nagyságrendekkel javítja a felhasználói élményt az egyszerűbb, léghűtéses akkumulátort alkalmazó versenytársakkal szemben.

Az utastér klímakörével összeköttetésben álló hűtőrendszer az akkumulátor élettartamát is nagyban javítja, míg a maximális hatásfokról az elektromos rendszert tehermentesítő, hőszivattyús hűtő-fűtő berendezés gondoskodik. Ennek köszönhetően a Peugeot villamosított járműveire 8 éven vagy 160  ezer kilométeren át érvényes garanciát vállal, azaz szavatolja, hogy az akkumulátorcsomagok ezt követően is eredeti kapacitásuk legalább 70%-áig lesznek tölthetők.

A folyamat időigénye az adott akkumulátorcsomag kapacitásától függ: a bruttó 50 kWh kapacitású egység összeállítása mintegy 60 percet vesz igénybe, a másfélszer ekkora, 75 kWh-ás akkumulátor összeszerelése 50%-kal tovább tart. Ezt egy sor kötelező ellenőrzés követi: a tizenöt perces tesztsorozat során szimulálják az akkumulátor normál és nagyteljesítményű működését a járműben, majd ellenőrzik a rendszer tömítettségét, hiszen a kifinomult akkumulátorok teljesítményét és élettartamát nagyban lerövidítené a belső szerkezet szennyeződése, különös tekintettel a beszivárgó vízre.

Az így elkészült akkumulátorokat aztán átszállítják a járművek gyártósorára, ahol beépítik azokat a megfelelő típusokba. A Peugeot által jelenleg alkalmazott mindkét moduláris padlólemez, a szubkompakt modellekhez kifejlesztett CMP és a nagyobb típusokat kiszolgáló EMP2 egyaránt alkalmas a villamosított hajtásláncok beépítésére, ezen kívül a Peugeot a régebbi konstrukciójú Boxer áruszállítót is alkalmassá tette az akkumulátoros elektromos hajtás befogadására. Így jelenleg a márka teljes haszonjármű-választéka (e-Partner, e-Expert és e-Boxer), valamint az e-208 és e-2008 modellek elérhetők villanymotoros kivitelben, míg a 308, 408, 508 és 3008 szériák modelltől függően négy különböző teljesítményszinten (180, 225, 300, 360 LE) kínálnak plug-in hibrid hajtásláncokat.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!