Újabb képek érkeztek a Zeekr elektromos buszlimuzinjáról

0

Alig néhány héttel azután, hogy a Zeekr bemutatta második tisztán elektromos autójának a sötétített képeit, egy olyan kémfotó is napvilágot látott, ahol a Zeekr 009 egy trélerre hajt fel. A napokban pedig a Zeekr több képet is megosztott a luxuskategóriás MPV járművéről. Míg az államokban sokan csak egy sima egyterűnek mondanák a Zeekr 009-et, addig Kínában a luxuskategóriás MPV-k egyre növekvő szegmenséhez fog csatlakozni a 009.

A Zeekr egyike a sok fiatal luxus elektromos autóipari márka közül Kínában melyet 2021 márciusában alapított a Geely, hogy a csúcskategóriás márkája versenybe szálljon a Teslával. A vállalat zászlóshajója a Zeekr 001 elektromos autó 2021 őszén kezdte meg a pályafutását és a globális nehézségek ellenére is több, mint 30 000 darabot gyártottak és értékesítettek belőle.

Az ilyen számok láttán a Zeekr továbbra is abban bízik, hogy Észak-Amerikában és az EU-ban is árulhatja hamarosan az elektromos autóit. A sikeres piacra lépéshez nem elég egy jármű, éppen ezért a Zeekr piacra dobja 009-re hallgató MPV-jét, azaz buszlimuzinját melyről újabb képek kerültek elő.

A közlemény szerint a Zeekr 009 lesz a világ első prémium-kategóriás MPV-je, ami tisztán elektromos meghajtást kap, mindezt a Geely vállalat SEA padlólemezére építve. Az MPV kategória kapcsán azt kell tudni, hogy ez egy fura keveréke az SUV és az egyterű kategóriáknak. Bár a tengelytáv nem igazán látszik a 009 teaser fotói kapcsán, de az biztos, hogy egy brutális méretű tankot fog nyújtani a Zeekr a 009 képében.  

Egyelőre nem ismert, hogy a Zeekr mikor akarja piacra dobni a 009-es elektromos modelljét, csak annyit írt a vállalat, hogy „hamarosan”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!