Újabb elektromos autót mutat be hamarosan a Zeekr

0

A kínai Geely kiválóan ráérzett az igényekre, amikor megalkotta a ZEEKR nevű almárkáját, melyet kizárólag minőségi és persze tisztán elektromos modellekből tervez felépíteni. Az irány tehát megvan és innentől már csak az újabbnál újabb modelleket kell bemutatni, melyre hamarosan sor kerül.

Az első ZEEKR elektromos autó a 001 típusjelzésű darab volt amit tavaly októberben mutattak be és a bemutatóval egyidőben el is kezdett gyártani a Geely. A gyártás indításának apropóján egy kisebb ünnepséget is rendezett a vezetőség a gyárban, ahol 5G hálózat és több, mint 300 automatizált hegesztőrobot segíti a termelést. Várható volt, hogy idén érkezik egy újabb modell, ezt most a márka hivatalos Weibo oldala is megerősítette, amihez rögtön kaptunk pár kedvcsináló képet. A ZEEKR márka tehát a globális ellátási lánc korlátai ellenére továbbra is bővíti elektromos járművek kínálatát. A típus egy komolyabb méretű MPV (multi-purpose vehicle) ami a ZEEKR 009 nevet kapja.

A közlemény szerint a ZEEKR 009 lesz a világ első prémium-kategóriás MPV-je, ami tisztán elektromos meghajtást kap, mindezt a Geely vállalat SEA padlólemezére építve. Az MPV kategória kapcsán azt kell tudni, hogy ez egy fura keveréke az SUV és az egyterű kategóriáknak. Bár a tengelytáv nem igazán látszik a 009 teaser fotói kapcsán, de az biztos, hogy egy brutális méretű tankot fog nyújtani a ZEEKR a 009 képében.  Érdekesség, hogy már le is bukott a típus Kínában, egészen pontosan annak egyik prototípusa, amiről felkerült egy fotó az internetre. Hogy végül ilyen lesz-e a típus kinézete, azt egyelőre nem tudni.

Hogy a ZEEKR 009 kapcsán milyen technikai tudás várható, az egyelőre nem ismert, de ha a 001-et vesszük alapul, nem fogunk csalódni. Ebben a típusban technika szempontjából 400 kW teljesítmény (768 Nm nyomatékkal) tudható, melyet két elektromos motor biztosít. A 0-100 km/h gyorsulás 3,8 másodperc alatt megy végbe és 34,5 méter alatt lassít le nullára erről a sebességről. Az akkupakk kapacitása 100 kWh és a típus három felszereltségi szintben (44.000 – 56.000 dolláros áron) vehető meg. A 009 vélhetően minimum ilyen tudással várható.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!