600 km hatótávval érkezik meg a Polestar 3

0

2022 októberében debütál a Polestar első SUV-ja 600 kilométer hatótávval.

Legutóbb május végén érkezett az a nagyszerű hír, hogy októberben mutatják be a Polestar 3 elektromos SUV autót. Néhány nappal a nagy bejelentés után a Polestar kiadta az első álca nélküli képét és egy teaser videót a hamarosan megjelenő SUV-járól, a Polestar 3-ról. A Polestar márka ezennel belép az autóipar egyik legnagyobb árrésű és legnagyobb növekedést produkáló szegmensébe.

A kiadott fotón jól látszik a Polestar 3 sportos oldalprofilja és egyértelmű elemeket fedezhetünk fel a Polestar Precept koncepcióautóról – különösen, ha az autó elejét és annak fényszóróját nézzük. A dizájn kiemelkedő elemei közé tartozik a ferde tetővonal, a panoráma üvegtető, a vaskos D-oszlop, a felfelé ívelő ablakvonal, a műanyag karosszéria burkolat és az aerodinamikai elemek.

A premierrel egyidőben a Polestar 3 kétmotoros hajtással és egy nagy kapacitású akkuval lesz rendelhető. A gyári adatok szerint a Polestar legújabb elektromos autója akár 600 kilométert is meg fog tudni tenni egyetlen feltöltéssel. Persze WLTP szabvány szerint.

Továbbá részletekbe nem bocsátkozott a Polestar vezetősége, csak annyit árultak el, hogy a SUV olyan „autonóm autópálya-pilótát kínál majd, amelyet a Luminar kategóriájának legjobb LiDAR-érzékelője és az NVIDIA CPU számítási teljesítménye táplál.”

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója így nyilatkozott. „A Polestar 3 az elektromos korszak új SUV-ja. Dizájn-identitásunk ezzel a csúcskategóriás, nagy méretű luxus EV-vel együtt fejlődik, erős, egyedi márkakarakterrel. Ezzel az autóval visszahozzuk a ‘sportot’ az SUV-ba, hűek maradva teljesítménybeli gyökereinkhez”

A premier pontos napját egyelőre nem jelentette be a Polestar, de annyi biztos, hogy a premier napjától meg lehet rendelni a 3-as SUV-t. A modell sorozatgyártása várhatóan 2023 elején kezdődik meg az Egyesül Államokban és Kínában.

A Polestar nem titkolt célja, hogy a következő három évben évente egy új elektromos autót dobjon piacra. A Polestar 3 2022-ben, a Polestar 4 2023-ban, a Polestar 5 pedig 2024-ben érkezik a nagyközönség elé. Továbbá 2023 végéig legalább 30 globális piacra kíván terjeszkedni a Polestar annak a tervnek a részeként, hogy a 2021-es mintegy 29 000 darabról 2025 végére mintegy 290 000 darabra, azaz tízszeresére növelje eladásait.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!