A világ legnagyobb töltőparkját építi meg a Tesla

0

A Tesla megkezdte a világ legnagyobb töltőparkjának építését a Mojave-sivatagban Los Angeles és Las Vegas között.

Jelenleg a Tesla az egyedüli elektromos autógyártó aki tesz valamit azért, hogy nyugodtan tölteni lehessen az autóit szinte bárhol. Mi sem mutatja jobban, mint az, hogy 2020 év végén a 2564 helyszínről 2021 év végére 3476 helyszínre növelte a töltőpontjai számát Elon Musk vállalata. Ezen kívül 23 277 darab töltőoszlopról 31 498 Superchargerre növelte a töltőoszlopai számát a Tesla. Mindez 35%-os növekedés egy év alatt.

Az utóbbi időben még inkább belehúzott a Tesla a töltőtelepítésekbe, hisz az elmúlt negyedévben több mint 2000 darab töltőfejjel bővült a Tesla hálózata. Magyarországon is szép számmal bővültek az eddigi 2-4 állásos töltőpontok. Ugyanis sok más töltőállomás-üzemeltetőtől eltérően a Tesla több állásos töltőt telepít az állomásaira.

Erre a legújabb példa a közel 100 állásból álló Supercharger állomás amit a Tesla a kaliforniai Barstownban fog felépíteni Los Angeles és Las Vegas között a Mojave-sivatagban.

A Teslának már található egy 16 és 18 állásos Supercharger állomása Barstowban, azonban a 100 állásos mégis más és egyedi lesz. Ezen az útszakaszon nagyjából 480 kilométerenként van a Teslának töltőállomása, azonban a Tesla szerint ezen a népszerű útvonalon érdemes több lábon állni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!