Jövőre érkezik a tisztán elektromos 5-ös BMW

0

A sok ingázás után úgy tűnik, hogy a BMW megtalálja a maga útját az elektromos meghajtás terén. Bár az i3 gyártása megszűnik hamarosan, már úton vannak az utódok, melyek tovább öregbítik majd a bajor elektromos járművek nimbuszát.

A pár év múlva érkező modellek alapját a Neue Klasse padlólemez adja, amiről már maga Oliver Zipse is beszélt nemrég. Ennek értelmében Európában is lesz 2025-ben 3-as méretű és kinézetű tisztán elektromos szedán.

Aki esetleg nem tudná kivárni ezt a bő 2,5 évet, annak már most is van választási lehetősége, hiszen ott van nekik az iX, az iX3 és az i4. A lista pedig nem vártan bővül 2023-ban, legalábbis Zipse szerint. Amint arról egy negyedévet értékelő konferencián beszélt, az 5-ös széria is kap egy tisztán elektromos variánst, ráadásul jövőre:

„A következő évben villamosítani fogjuk másik nagyon fontos BMW-márkánkat: az 5-ös szériát”

A márkaigazgató ezen kívül többször is elmondta ugyanebben a beszélgetésben, hogy megdöbbentően erős igényt látnak az i4 és iX modellek esetében. Konkrétan akkorát, amilyet a márka eddigi életében eddig egyetlen modell sem tudott felmutatni. A tényen kívül, hogy érkezik, egyelőre semmit nem tudni az új elektromos ötösről. Alább néhány kémfotó korábbról, melyeken vélhetően ez az elektromos 5-ös látható:

A másik érdekesség, ami elhangzott Zipse-től, hogy még az idén be fog mutatkozni a BMW iX1 tisztán elektromos crossover, ami külsőre nem sokban fog különbözni a belsőégésű kiviteltől és az alapok is egyezni fognak, leginkább a padlólemez tekintetében. Az elektromos BMW iX1 becsült hatótávját pedig 415-438 kilométer közé saccolja a BMW.