Nagyot frissül jövőre a Volkswagen ID.3

0

2023-ban elég komoly ráncfelvarrás érkezik a teljesen elektromos Volkswagen ID.3 autóhoz és ha hihetünk a pletykáknak, akkor a frissített ID.3-asra épül az ID.3 teljesítményorientált változata az ID.3 GTX.

Nem új keletű az ID.3 teljesítményorientált változatának a GTX-nek az eljövetele, erről először 2019. szeptemberében beszélt Herbert Diess. Akkor be is mutatták az ID.X-et ami egy tanulmány autó volt a németeknek. Majd néhány hónappal később a Volkswagen bejelentette, hogy valamikor megérkezik a sorozatgyártott modell, azonban pontos időt nem árultak el a németek. Most viszont fordult a kocka.

Az ID.5 SUV ausztráliai bemutatóján Martin Hube a Volkswagen termékcsalád szóvivője elmondta, hogy a GTX a ráncfelvarrott ID.3-ra fog épülni. Erre azonban egyelőre várnunk kell egy keveset, ugyanis a kompakt ID.3 frissítése csak 2023-ban érkezik. A szóvivő elárulta, hogy „természetesen halad a projekt.” „Az ID.3 facelifthez annyit… nagyon érdekes részletek fognak kiderülni, meg vagyunk arról győződve, hogy az ügyfeleink egy kicsit nagyobb teljesítményre, összkerékhajtásra vágynak és az ügyfeleink kívánságát minden esetben teljesítjük.”

Várhatóan az ID.3 GTX szériamodellje nem lesz olyan erős, mint a bemutatott ID.X tanulmányautó. A sorozatgyártott modell valószínűleg az ID.4 GTX és az ID.5 GTX-ből ismert hajtásláncot fogja megkapni.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Volkswagennél pörög a szekér, ugyanis láthatóan nincs gond a zwickaui gyártási kapacitás kihasználásával. Éppen ellenkezőleg. Ahogy múlt héten Herbert Diess jelezte, az újonnan rendelt elektromos autókat legkorábban 2023-ban szállítják ki.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!