Nem került be a Tesla a 100 legbefolyásosabb vállalatok közé

0

Idén a Tesla nem került be a TOP 100 legbefolyásosabb vállalata közé, azonban másik három autógyártó ott van a listán.

Minden évben bemutatja a Time magazin a TOP 100 legbefolyásosabb vállalatok listáját. Azt a listát ami a “legnagyobb hatással van a jövő alakítására”. Idén erre a listára csak három autógyártó fért fel: Ford, BYD és a Rivian.

Immáron másodjára készült ilyen lista, azonban a tavalyihoz képest a Tesla, a Volkswagen és a GM kikerült belőle. Egyedül csak a kínai BYD-nek sikerült megőriznie a helyét, míg a Ford és a Rivian újként kerültek a listára. Azért ezek a gyártók kerültek be idén, mert mindegyik elért valami fontosat.

A Fordnál nagyra tartják a nagy elektromobilitási tervet és a zöld mobilitásba való befektetést. Valamint azért kapott helyet, mert az USA-ban klasszikusnak számító F-150-et elektromosítják, amely idén januárban több mint 100 millió dollárra növelte a Ford értékét.

A Rivan azért került fel a listára mert szintén egy tisztán elektromos startup cégként került elő a semmiből és az Amazont és annak vezetőjét, Jeff Bezost is érdekli. Igaz, hogy egyelőre a Rivian nem jeleskedik sorozatgyártásban, ugyanis eddig mindössze 1000 példány pickupot szállítottak. Mindez egy csepp a tengerben a közel 83 ezres megrendeléshez képest.

Azt hiszem, hogy a harmadik autógyártó a BYD méltán megérdemli a helyét a listán, ugyanis nemrég jelentette be a BYD a hagyományos belsőégésű motorral hajtott autóinak gyártásának beszüntetését. Áprilistól csak tisztán elektromos vagy plug-in hibrid modelleket gyárt a BYD, emiatt pedig úgy jellemezték a kínai gyártót, mint “az első autómárka, aki megtette a nagy, radikális lépést.”

A Tesla pedig azért nem került fel a listára mert egyetlen sorozatgyártásra szánt példányt sem adott ki a 2019-ben bemutatott Cybertruckból. A helyzet ugyanakkor kissé zavaros, hiszen a Time 2021-ben a Tesla vezérigazgatóját, Elon Muskot az év emberének választotta.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!