Leállt az elektromos Renault Megane gyártása

0

Alkatrészhiány miatt néhány napra leállították a tisztán elektromos Renault Megane E-Tech autó gyártását.

A francia márka már márciusában megjárta a gyárbezárásokkal, akkor két gyárát zárta be csiphiány és az Ukrajnából származó alkatrészek hiánya miatt. Most egy újabb Renault gyár kényszerült ideiglenes gyárbezárásra.

A Renault most a douai-i gyárát kényszerült ideiglenesen, április 14. és 25. között bezárni. Ebben a gyárban gyártják a tisztán elektromos Megane E-Tech autókat. A bezárás nem érinti a Franciaországban májusra, máshol pedig júniusra tervezett első járműszállításokat – közölte a Renault vezetősége az AFP-vel, megerősítve a La Voix du Nord című lap értesülését.

A leállás oka, hogy elkerüljék a félvezetőhiány miatti gyártási fennakadásokat, ami már egy éve sújtja az autóipart. Továbbá a La Voix du Nord lap megjegyzi, hogy az Espace és a Scenic modelleket is gyártó üzem 2300 alkalmazottját rövidített munkaidőben foglalkoztatják.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!