Idén megérkezik a Tesla „teljes önvezető” rendszere Európába

0

Elon Musk a Tesla első embere a Giga Berlin nyitóünnepségen jelentette be azt a kiváló hírt, hogy még idén megérkezik Európába a Tesla FSD, azaz a „teljes önvezető” rendszere.

A berlini gyár nyitóünnepségén több érdekes dolgot is megosztott Elon Musk. Ezek között szerepelt az FSD, azaz a „teljes önvezető” rendszer kérdése, ami Kanada után hamarosan Európában is megjelenik. Musk szerint Kanadában ezen a hétvégén már elérhető lesz az FSD szoftver, míg Európában akár két-három hónapon belül esedékes lehet az FSD megjelenése.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez Elon time alapján van-e kalkulálva, vagy tényleg hamarosan megjelenik a bétára való frissítés az európai Teslákban. De Musk az európai gyárának a megnyitóján így nyilatkozott:

„Eljutottunk arra a pontra, mikor az FSD bétaváltozata megbízható lett az Egyesült államokban. A hét végén kiterjesztjük a tesztelést Kanadában és hiszem, hogy készen állunk arra, hogy megmutassuk az Európai Unió szabályzó hatóságainak. Előtte azonban még sok munka vár ránk, ugyanis egyes európai piacokon a vezetés során felmerülő helyzetek összetettebbek, mint az USA-ban vagy éppen Kanadában.”

„Sok apró dolog van. A szabályok nem ugyanazok. Azonban úgy gondolom, hogy a hatósági jóváhagyásoktól függően az év végére megkezdhetjük az FSD Beta tesztelését Európában. Európában meg kell dolgozunk azért, hogy megkapjuk az engedélyeket a folytatáshoz.”

Európában 2021 óta dolgoznak az autonóm vezetéssel kapcsolatos jogszabályokon. Tavaly szeptemberben indult el pontosítás a szabályokról, amelyek a gyártókat a 4. szintű segédeszközök kibocsátásában segítik. Továbbá elkészült az első rendelettervezet is. A Tesla sok más gyártó javára felgyorsíthatja ezt a folyamatot, hogy megnyitotta első gyárát Németországban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!