Az Aston Martin is Anglia nemzeti akkugyártójától vásárolhat

0

Anglia nemzeti akkumulátorgyára, a Britishvolt tevékenységi köre és szerepvállalása egyre inkább körvonalazódik. Az angol This is Money magazin szerint hamarosan egy új megrendelő lépne be a képbe, aki meglepő módon az Aston Martin lehet.

A Britishvolt és az Aston Martin közötti állítólagos tárgyalások az angol luxusautó márka igényeiről szólnak, melyek természetesen elektromos meghajtású autókhoz kellenek. A Britishvolt felé az Aston Martin speciális igényekkel fordult, ami vélhetően a cellakémiára vonatkozna. Egy különc formátum erősen megdobná a költségeket és ezt vélhetően az Aston Martin sem szívesen látná a számlán. A This is Money pénzügyi hírportál szerint heteken belül bejelenthetik az üzletet hivatalosan is, melyek még erősen kezdeti szakaszban vannak jelenleg. A hírportál azonban nem árulta el, hogy honnan vannak a fenti információk.

Mint arról már írtunk, az Aston Martin tervei jelenleg arról szólnak, hogy 2026-tól váltana a márka az elektromos meghajtásra. Mindezt Lawrence Stroll márkaigazgató erősítette meg a Financial Times-nak adott riportjában: „2026-tól teljesen elektromosak leszünk”. Hogy ez pontosan mit jelent majd az Aston értelmezésében, azt egyelőre nem tudni. Már csak azért sem, mert Stroll szerint még 2028-ban is lesz mód belsőégésű motorral szerelt Aston Martint venni.

Egyre több partnere lesz a Britishvolt akkugyárnak, ahogyan megyünk előre az időben. A 2020 augusztusi induláskor még szinte semmit nem lehetett tudni az üzem létrejöttének célján túl. Azóta már például azt is tudni, hogy a Siemens lesz az üzem egyik legfőbb partnere a kivitelezési munkálatokban, a vállalat fogja szállítani az üzem automatizált gyártóegységeinek és villamos megoldásainak jó részét. Ezen túl pedig szimulációs közegeket is rendelkezésre bocsát majd a terület egyik szakértője, a Digital Twin, amivel különböző szituációkat lehet majd modellezni. Többek között problémás eseteket és gyártási helyzeteket. Így ezekre is fel tud készülni az üzem a sikeres hibaelhárítás érdekében.

A megrendelők is csordogálnak szépen lassan, hiszen az Aston Martin előtt pár héttel a Lotus is jelezte, hogy igénybe vennék a Britishvolt gyártói kapacitásait. A gyártó 2022 és 2026 között négy elektromos modellt tervez bemutatni. Az első három modell két SUV és egy négyajtós kupé lesz. A Lotus augusztusban jelentette be, hogy csak 2026-ban mutatják be vadonatúj elektromos sportautójukat, amely jelenleg „Type 135” néven fut a Lotus tervei között.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!