Gombamód szaporodnak a Tesla Supercharger töltői

0

A Tesla 35 százalékkal növelte Supercharger töltőpontjait szerte a világon.

Ha a Teslát említjük, akkor az autókhoz szorosan hozzátartozik a saját villámtöltőhálózatuk ténye is, ami az egyik legerősebb ütőkártyája a márkának. A hálózat globálisan van jelen, tehát hiába amerikai vállalat a Tesla, az egész világon jelen vannak a töltőikkel. Ha Teslával kelünk hosszú távú útra, akkor igen nagy eséllyel nem fogunk a töltések során problémába ütközni.

A Supercharger hálózat másik nagy előnye az, hogy a Tesla folyamatosan bővíti azokat, valamint fejleszti is ezeket. Fejlesztés tekintetében most épp a V3-nál járunk, ami 250 kW-os DC villámtöltési képességet jelent jelenleg. Idén további fejlesztéssel a V3-as töltők 324 kW-os sebességre is képesek lesznek.

A terjeszkedés már sokkal látványosabb folyamat, főleg ha a Tesla saját útvonaltervezőjében nézelődünk. A 2021-es év tekintetében 35 százalékos bővülést mutathat fel a SuC hálózat, ami 8221 darab villámtöltő megérkezését jelenti a térképre. Összesen 912 új töltőponton eloszlatva. Ezzel összességében 31 498 darab SuC töltő van szerte a világon 3476 állomásra elosztva.

A hálózattal kapcsolatban az utóbbi idők egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó híre az volt, hogy a Tesla hajlandó megnyitni bizonyos oszlopokat más gyártók e-autói előtt is, Mindezt persze nem ingyen.

Az egész móka még tavaly ősszel indult. Novemberben ugyanis a Tesla hivatalosan is bejelentette, hogy először 10 hollandiai helyszínen nyitja meg a töltőket más gyártók e-autói előtt. A holland nyitás után közel három hónappal Norvégiában és Franciaországban is megnyitottak a Tesla Supercharger töltői. Szerencsére a kiválasztott helyszínek mindegyik olyan, hogy 20-30 töltő is található a töltőponton. Így nem kell attól tartani, hogy túl nagy lenne a tömeg. Ezeknek a pontos listáit a mobil applikációban vagy a weboldalon láthatjuk, ahol külön rászűrhetünk azokra a helyszínekre, melyek nyitva állnak minden elektromos autós előtt.