Megháromszorozódott a Škoda elektromos autóinak eladása

0

Összesen 878 200 járművét szállított ki 2021 folyamán világszerte a Škoda Auto. Közel 45 ezer darabos kiszállítási volumenével sikeresen mutatkozott be a piacon a tisztán elektromos ENYAQ iV. A Škoda jelenlegi várakozásai szerint 2022 második felétől fokozatosan enyhülhet a félvezetőellátási helyzet, miközben ENYAQ COUPÉ iV modellújdonsága további lendületre is számít a cseh autógyártó.

Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke kiemelte: „2021 a Škoda Auto történetének egyik legnagyobb kihívást jelentő éve volt, amely során a Covid-19 világjárvány és a félvezetőhiány jelentősen lassította növekedési ütemünket. A Škoda -csapat rugalmasságának és találékonyságának, valamint KOVO szociális partnerünkkel és beszállítóinkkal folytatott szoros együttműködésünknek köszönhetően azonban sikerrel vezettük át a vállalatot a tavalyi éven és megfelelő eredményt tudtunk elérni. Jelen várakozásaink szerint az év második felétől fokozatosan enyhülhet a félvezetőellátási helyzet. Bizakodva tekintek előre: számos olyan termékújdonságunk van készülőben, mint az ENYAQ COUPÉ iV, miközben továbbra is intenzív vásárlói keresletet tapasztalhatunk, csapatunk pedig rendkívül motivált. Mindemellett ‘NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030’ koncepciójával a vállalat pozíciói hosszú távon is kellően kedvezőek ahhoz, hogy végül megerősödve zárja átalakulási folyamatát.”

A Škoda teljesen elektromos autóinak értékesítése virágzik, ugyanis 2021-ben mintegy 49 100 darab tisztán elektromos modellt értékesítettek, ami 222,9%-al több, mint egy évvel korábban. A teljesen elektromos autók a Škoda forgalmának mintegy 5,6%-át teszi ki világszerte, ami egyáltalán nem rossz. Főleg úgy, hogy ezeket a modelleket csak Európában értékesítik.

Különösen a 2021-es év utolsó három hónapja volt a legerősebb a Škoda háza táján, ugyanis az utolsó negyedévben 17 000 darab tisztán elektromos modellt értékesítettek.

A Škoda tisztán elektromos modelljeinek a kínálata mindössze két modellből áll. Ezek a Škoda ENYAQ iV és a Škoda CITIGOe iV. Míg az ENYAQ teljes sebességgel terjeszkedik, akkor a városi CITIGOe valójában egy korlátozott darabszámban elérhető modell.

  • Skoda ENYAQ iV: 44 700
  • Skoda CITIGOe iV: 4400 (70,8%-os csökkenés éves szinten)
  • Összesen: 49 100 222,9 %-os növekedés éves szinten)
e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!