Elektromos töltőközponttá alakít a Shell egy benzinkutat

0

Sok ember ma még azért idegenkedik az elektromos autózástól, mert ha hosszabb távra indulna vele, akkor a töltéssel eltöltött időt kényelmetlenül, esetleg az autóban ücsörögve töltené el. Való igaz, egy DC villámtöltés ideális esetben is 20-30 perc, így nagyon nem mindegy, hogy azt az időt miként tölthetjük el.

Jobb esetben a töltőhelyszínen találunk kiszolgálóegységeket, mint mondjuk egy kávézó, vagy éppen egy kulturált mosdó. Egyre több töltőszolgáltató ismeri fel, hogy imidzsét erősen meghatározza majd az, hogy a náluk töltő autósok hogyan érzik magukat az eltelt idő alatt. Felismerte már ezt többek között az Ionity, vagy éppen az Audi is, akik igyekeznek a közeljövőben minél több helyszínen a lehetőségekhez képest a legjobb kiszolgálást nyújtani az elektromos autósoknak.

A legújabb belépő ezen a területen a Shell lesz, ami manapság az egyik legnagyobb fosszilis energiákat árusító vállalat a világon, Azonban a Shell is egyre inkább ismeri fel azt a tényt, hogy mi a jövő útja. Ennek pedig egyrészt a folyamatosan bővülő Shell Recharge töltőhálózat a kézzelfogható jele, másrészt ott van az a tény, hogy egyre több töltőüzemeltető céget vásárolnak fel, hogy aztán azok töltőit ők működtessék és akár bővíthessék is a hálózatot. Erre a legjobb példa Angliában volt tavaly, amikor a Shell megvette az ország egyik legnagyobb ilyen üzemeltetőjét, az Ubitricity-t.

Most azonban a Shell is szintet lépne a szolgáltatási színvonalban, ugyanis az olajóriás is szeretné a lehető legjobb kiszolgálási élményt biztosítani a náluk töltő e-autósoknak. Ennek érdekében pedig a Shell számos töltőpontjára (jelenleg 8000 töltőpont van a Shell birtokában) olyan átalakítás várhat, ami az egyik londoni helyszínen történik. A korábban kizárólag benzint árusító lokációban a Shell 10 darab 175 kW-os DC villámtöltőt szereltet fel az ausztrál Tritium töltőivel. A helyszínen töltő elektromos autósokat pedig klimatizált helyiségben elhelyezett ülőalkalmatosságok várják, valamint a Costa Coffee és a Little Waitrose & Partners üzletei.

Az átalakítás már folyamatban van a londoni Fulham területén, a közeljövőben át is adják majd a nagyközönségnek, akik igazoltan 100 százalékban megújuló forrásból származó energiát tölthetnek autóik akkumulátoraiba.

Az ilyen városi, sok villámtöltővel felszerelt helyszínek elsősorban nem az átutazóban lévőknek szólhat, hanem a környékén élő e-autósoknak, akiknek a lakóhelyük tulajdonságai nem teszik lehetővé az otthoni töltést. Városi körülmények között akár heti 1 ilyen töltőlátogatás is fedezheti a szükségleteit egy átlagos elektromos autósnak.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!