A BMW átadta egymilliomodik hálózatról tölthető modelljét

0

Hosszú idő telt el azóta, hogy a BMW először elkezdett beszélni legújabb tisztán elektromos autójukról, amit egy SUV formába álmodtak meg a tervezők. 2018 őszén jelentek meg az első komolyabb képek és videók, az akkor még erősen álcázott elektromos autóról, ami iNext néven futott a márkánál. Azóta persze bőven megismerhettük az iX-et, ami többek között elsőként viselte magán a BMW új arculatát, a vesék erőteljes átalakításával.

Számtalan hír érkezett, hogy a prototípust éppen a világ mely pontján tesztelik, de a kémfotók sem maradhattak el az évek alatt. A konkrét bemutatkozásra bő két évet kellett várni, 2020 novemberéig. A BMW iX az első olyan modell, amelyet a BMW Group új, moduláris, rendkívül széles tartományban alkalmazható jövőbeni eszköztárának alapjaira fejlesztettek ki a mérnökök.

A sorozatgyártás idén nyáron indult be a BMW Group Dingolfingban működő létesítményében. A BMW Group több mint 400 millió euró befektetésével készítette fel a létesítményt a BMW iX sorozatgyártására. Sőt mi több, a müncheni központú vállalatcsoport azt is célul tűzte ki, hogy Dingolfingban az évtized közepére minden második autó hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával guruljon le a gyártósorokról. Az új technológiai zászlóshajó fontos szerepet játszik ebben.

„A BMW iX az egyik legnagyobb darabszámban legyártott modellünk lesz a következő évben”

A Dingolfingban frissen elkészült első vevői darabok múlt héten el is indultak a kereskedésekbe, hogy hamarosan átadásra kerüljenek a boldog vásárlóknak. Az első darabot december 6-án Németországban a BMW egyik felső vezetője, Pieter Nota adta át a szerencsés párosnak Münchenben a BMW Welt központjában. A BMW egy különleges bónuszt is bedobott a szállítással együtt: egy BMW Wallboxot, beleértve a telepítést. Érdekesség, hogy ez az autó volt egyben az egymilliomodik átadott hálózatról tölthető BMW autó is.

„Egymilliomodik villamosított járművünk átadása mérföldkövet jelent az átalakulásunkban – és máris a következő előtt állunk: Célunk, hogy mindössze két év alatt áttörjük a kétmilliós határt.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!