Elképesztő sebességgel tölt a Plaid Tesla Model S

0

A 2021-es Tesla Model S Plaid verzió gyorsulásánál és a technikai tudásán kívül a töltési sebesség is elképesztő újításon ment keresztül.

Szerintem senkinek nem kell bemutatni a 2021-es Tesla Model S Plaid verzió látható újdonságait. Azonban maradt még egy dolog ami meglehetősen új és nem jön velünk szembe minden nap, mint a Yoke kormány. Ez pedig a Plaid modell elképesztő töltési teljesítménye.

A State of Charge csapata egy hosszabb úton is letesztelte a Plaid modellt és sikerült a Tesla saját Supercharger töltőjéhez 0%-os töltöttséggel érni. Ha már ott voltak, akkor megnézték, hogy mennyi idő alatt tölt fel a Plaid 0-ról 100 százalékra.

A csatlakoztatás után a Plaid modell töltési sebessége azonnal 146 kW-ra ugrott, majd fokozatosan, néhány perc alatt elérte a maximális 250 kW-ot amit a Tesla V3-as Supercharger töltője ki tud préselni magából. Két és fél perc után a Plaid Model S 5%-os töltöttséget mutatott, majd 7 percig folyamatosan tartotta a 250 kW-os maximális töltési sebességet. Ekkora 33%-nál járt a Model S.

Közel 14 perc alatt a Plaid modell elérte az 50%-os töltöttséget.

Tesla Model S Supercharger töltési teljesítménye 0-ról 100%-ig.

Az új Tesla Model S Plaid közel 30 perc alatt tölt fel 0-ról 78%-ra, majd további 30 percet vesz igénybe a végső 22%, hogy elérje a teljes töltöttséget.

Tesla Model S Supercharger töltési ideje 0-ról 100%-ig

A fenti grafikon világos képet ad arról, hogy mennyi ideig kell tölteni a Plaid modellt a kívánt töltési állapot eléréséhez. A Model S Plaid verziót 31,5 perc alatt tölthetjük fel 80%-ra. Ekkor a töltési sebesség 70 kW-ra csökken.

60 perc elteltével az S 100%-os töltöttséget mutatott, de a cellák balanszolása érdekében nem állította le az autó töltését. A Model S Plaid verzió összesen 97 kWh-t vett fel ezen idő alatt a Supercharger hálózatról, ami megfelel a várakozásoknak. Ugyanis a Model S Plaid verrzió 100 kWh-s akkumulátorral rendelkezik.

A teljes videó itt nézhető meg:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!