5 csillagos eredményt ért el az elektromos Mustang Mach-E

0

A Ford Mustang Mach-E díjainak egyre hosszabb listája most tovább bővült, mivel a modell két szervezettől, az Euro NCAP és a Green NCAP intézetektől is tökéletes, 5 csillagos értékelést kapott.

A Ford vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV-ja maximális eredményt ért el a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet tesztjén, akárcsak annál a szervezetnél, amely arra ösztönzi a gyártókat, hogy tiszta üzemű, energiatakarékos és a környezetet nem károsító autókat fejlesszenek.

A Mustang Mach-E a szigorú törésteszteken 92 százalékot teljesített a felnőtt utasok, és 86 százalékot az autóban utazó gyermekek védelme terén.

A Green NCAP is maximális értékelést adott az autónak a kipufogónál mért nulla emisszió és az akkumulátoros elektromos hajtáslánc 610 km-es elektromos hatótávolsága (WLTP) miatt a tisztalevegő- és üvegházhatású gáz teszteken.

A 94 százalékos energiahatékonysági eredményen belül a Mustang Mach-E a legmagasabb pontszámot kapta azokon a laboratóriumi vizsgálatokon, amelyek a hajtáslánc alacsony és magas hőmérsékletű környezetekben mutatott működését értékelték.

“A Mustang Mach-E modellt nulláról kezdtük el tervezni, így igazán biztonságos és környezettudatos autó alkothattunk,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervezésért felelős igazgatója. “Éppen ezért vásárlónk biztosak lehetnek abban, hogy olyan autót vezetnek, ami ugyanúgy óvja őket, mint a környezetet.”

Az Euro NCAP és a Green NCAP mostani elismerései tovább gyarapítják azt a több mint 20 díjból álló listát, amelyen olyan trófeák szerepelnek, mint a prémium B&O audiorendszer hangfalainak integrálásáért kapott iF DESIGN AWARD, vagy az új generációs SYNC rendszerért a Fordnak ítélt Connected Car Manufacturer Award a MOTUL-tól.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!