Tavaly bombaként robbant a hír, hogy a Sony is beléphet az elektromos autók világába. Mi sem bizonyította jobban törekvésüket, mint a Vision-S nevű tanulmányautójuk ami a semmiből jelent meg. És azóta sem tudni, hogy mi lesz a Sony elektromos autó projektjével.

A Sony az első megjelenés alkalmával elmondta, hogy hiába a nulláról megépített elektromos autójuk, nem szeretnék szériagyártásba küldeni a Vision-S tanulmányt. Azonban az elmúlt másfél évet a folyamatos fejlesztések és tesztelések tették ki a Sony-nál. A cég alelnöke, Kavanisi Izumi elárulta az Auto News portálnak, hogy végülis mi lenne a nagy terv az elektromos autójukkal.

“Egyelőre nincs konkrét tervünk a Vision-S tanulmánnyal, mivel még a kutatás-fejlesztés fázisában tartunk. Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mi a célunk a mobilitási szolgáltatásokhoz való hozzájárulásunkkal. De folytatjuk a kutatást. Rengeteg tartalmunk van – legyen az film, zene vagy akár játék. Ezeket a tartalmakat pedig fel kell használnunk az autóban. Ahhoz, hogy ilyen szórakoztatóközpontot gyártsunk, meg kell értenünk, hogy milyen lehetőségeink vannak és a megfelelő utasteret is meg kell építenünk hozzá.”

Továbbá a Sony alelnöke elárulta azt is, hogy a Sony célja a jövő autói guruló nappalivá alakítása. Ezzel olyan szórakoztatóhelyet hoznának létre, ami tökéletes párosítást alkotna az önvezető autókkal.

Nemhiába, hisz a Vision-S legfőbb ismérve a panorámaképernyővel kitöltött műszerfal.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!