Szerintem senkinek nem kell bemutatni vagy elmondani, hogy a Tesla élen jár az OTA frissítésekben és akár havonta többször is online frissíti elektromos autóit. Igaz, hogy az utóbbi hónapokban csak hibajavítások voltak, de most a legújabb 2021.24-es frissítéssel kapunk valami olyasmit amire már nagyon régóta várt a hazai Teslás közösség.

Szia. Azaz végre jön a magyar nyelv. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük szépen sorban, hogy mit is tartalmaz ez a frissítés. A Tesla kijelzőjének egyik legnagyobb előnye, hogy parkolás közben nézhetjük a Netflix és a YouTube kínálatát. Most ezt fejelte meg a kaliforniai gyártó a Disney+ streaming szolgáltatással, ami elérhető lesz a Tesla Theatre nevű alkalmazásban.

Car Wash Mode – Mindig bosszankodtam, mikor autómosás közben felnyílt a töltőnyílás. Hát most ez megszűnik és egy gombnyomásra mosó kompatibilissé válik az autó. Azaz felhúzza az összes ablakot, lezárja a töltőnyílást, kikapcsolja az ablaktörlőt és az ajtózárat. Külön beállítható, hogy akár üresbe is rakható lehet az autó, ha valaki futószalagos automata mosóba viszi az autóját.

Az automatikusan sötétedő tükrökkel felszerelt modelleknél most már ki-és be tudjuk majd kapcsolni az automatikus fényerő szabályozást. Továbbá beállíthatjuk, hogy ha valamilyen baleset ér minket akkor automatikusan mentésre kerüljön a fedélzeti kamera felvétele.

Sokan bosszankodtak, hogy a megtehető kilométer és az akkumulátor százalék kijelzését csak a menőben tudják átkapcsolni. Most erre tesz pontot a Tesla és egy egyszerű kézmozdulattal az akkumulátor ikonra bökve könnyedén váltogathatjuk a kívánt kijelzést. Továbbá az aktív WiFi kapcsolaton is reszelt egy keveset a Tesla. Így aki nem fizet elő a havi 10 dolláros Premium Connectivity-re az akár meg is oszthatja a saját mobilját hotspotnak.

A lényeg még csak most jön. Mielőtt a Tesla megnyitotta volna a hivatalos Pop-Up üzletét a MOM Parkban, már az előtt tudtam, hogy keményen dolgoznak a magyar nyelven a fordítók. Láss csodát, végre hivatalosan is megérkezett a régóta várt magyar nyelv. Azaz megérkezik, mert egyelőre még hazánkban nem terjeszti a frissítést a Tesla. Talán egy-két napon belül megérkezik a magyarországi Teslákra is a 2021.24-es frissítés, mely nagyban megkönnyíti az idegen nyelvet nem tudó Teslát vezető tulajdonosok életét.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!