Megérkezett a Tesla második negyedéves jelentése, melyben a gyártó eredményeit lehet megtekinteni és szinte minden esetben a közeljövő eseményeit is olvashatja benne az érdeklődő. Utóbbi kapcsán sajnos elég szomorú dolgot olvashattunk, ugyanis 2022-nél előbb biztosan nem fog megindulni a Tesla Semi kamion gyártása. Pedig már igazán biztató jelek érkeztek a Teslánál dolgozó szivárogtatók révén, melyek arról számoltak be, hogy a kamion gyártósorán az utolsó simításokat végzik és idén elkészülhetnek az első Semi kamionok.

Ha ez valóban így lesz, akkor kár volt a Pepsinek azzal kérkednie, hogy ők bizony már idén Semi kamionnal fognak szállítani. A késedelmes gyártásindítás az ő első 15 darabos rendelésüket is csúsztatja a következő évre.

Ezzel együtt azonban az is elhangzott a jelentésben, hogy a Model Y-al kapcsolatos célkitűzések a tervek szerint haladnak és továbbra is Berlin és Austin a megcélzott üzemek a típus gyártására. Ráadásul az a Musk-bejelentés is újabb alátámasztást nyert, miszerint a Model Y is megkapja az új 4680-as cellákat, amint azok tömeges gyártása megindul, valamikor 2022-ben.

Ha már 4680-as cella, akkor azt tudni kell, hogy a Tesla Semi kamion és a tisztán elektromos Cybertruck alapját is ez az új akkucella fogja biztosítani. Továbbá az is elhangzott, hogy a vállalat a tervek szerint halad annak tömegtermelés-jellegű gyártásának útján. Mint ismeretes, az új cella nem csak a Tesla saját gyártásában készülhet, hanem külsős gyártók is be fognak szállni a 4680-as gyártásába. Közülük a Samsung és az LG is kész a próbagyártósorral, melyeken sikeresen elkészültek az első próbadarabok. A tömegtermelés beindulásához azonban továbbra is 2022 a kulcsév.

A Cybertruck kapcsán is sajnos elmondható, hogy az idei évben már nem kell nagy dolgokat várnunk, ezt Lars Moravy is megerősítette, aki a vállalat járműfejlesztésekért felelős igazgatója:

„A Cybertruck jelenleg még csak alfa fázisban van. A jármű kapcsán a jövő évben tervezünk átlépni a béta fázisba és a gyártás felfuttatásán dolgozni, de csak a Model Y Giga Texas-béli sikeres szereplése után.”

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!