Tavaly áprilisban bukkantak fel az első olyan pletykák, ahol arról lehetett hallani, hogy hamarosan havonta előfizethetünk a Tesla Full Self-Driving csomagjára. A hír után tűkön ülve várta mindenki a pillanatot, hogy mikor érkezik meg a Tesla applikációjának az “Upgrade” menüpontjába a havi előfizetés rész. A Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkban, Magyarország legnagyobb és legaktívabb Teslás közösségében is többen, szinte havonta vetették fel a nagy kérdést.

Elon Musk soha nem írt konkrét dátumot, csak annyit, hogy 2020 vége felé. Majd a Tesla első embere 2021-re tolta ezt az időpontot. Márciusban, magabiztosan csak annyit közölt, hogy a második negyedévben fog elérkezni a nagy nap. Majd azt is hozzátette, hogy a V9 kiadásához kötik az havi előfizetéses opciót.

Nos, a nagy nap szépen csendben megérkezett és az “Upgrades” menüpont alatt megjelent a “Subscribe” résznél a Full Self-Driving előfizethetősége 199 dollár/hó áron.

Azok akiknek régebbi, nem FSD-vel szerelt modelljük van (HW3.0 – 2019 május utáni), továbbra is megrendelhetik a havi előfizetéses opciót, de ott mindenképp FSD számítógép frissítést kell végrehajtani (1500$). Akiknek pedig már FSD-vel szerelt Teslájuk van, azok könnyedén előfizethetnek a havi szolgáltatásra, ha nem vették meg a Full Self-Driving csomagot.

Idehaza a Full Self-Driving csomag, azaz a “Teljes önvezető képesség” 2 860 000 forintba kerül, viszont kérhetjük akár az Enhanced Autopilot csomagot is melynek barátibb, 1 430 000 forintos ára van.

  • Alap Autopilotról a “Teljes önvezető képesség” csomag ára: 199$/hó
  • Enhanced Autopilotról a “Teljes önvezető képesség” váltás ára: 99$/hó

Az előfizetés bármikor lemondható a mobilalkalmazáson keresztül. Személy szerint egy alap Autopilot-ról Enhanced Autopilotra történő havi előfizetéses rendszert jobban preferálnék, mivel idehaza szinte használhatatlan a jelzőlámpák és stoptáblák kezelése.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!