3 Tesla és nyolc másik elektromos autó hatótávját és töltési idejét mérték össze

0

Azt már mindenki tudja, hogy az elektromos autók gyorsak és csendesek, viszont azt már kevesen tudják, hogy melyik elektromos autónak mennyi a tényleges megtehető hatótávolsága illetve azok milyen gyorsan töltenek.

Most viszont a Car And Driver csapata 11 tisztán elektromos modell valós hatótávolságát, töltési idejét és sebességét mérte meg. Egy ezer mérföldes távot kellett minden e-autónak teljesítenie. Apropó, a modell lista a következőkből épült fel: Tesla Model 3 Performance, Tesla Model Y Performance, Tesla Model S Long Range, Volkswagen ID.4, Volvo XC40 Recharge, Audi e-tron, Ford Mustang Mach-E, Kia Niro EV,  Nissan Leaf, Polestar 2 és Porsche Taycan 4S.

Persze, lehetne még pár modellt berakni a közösbe, de gondolom csak ennyit sikerült összeszedni a csapatnak. Első blikkre, sokan a Teslát mondanák abszolút győztesnek, de inkább nem árulunk el semmit. Érdemes a fenti videóra kattintani és megnézni, hogy mi történt a teszt során és melyik elektromos modell lett a győztes.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!