AMD Ryzen és RDNA2 kerül az új Tesla modellekbe

0

Nagyot nézett mindenki, amikor a Tesla bejelentette az idei év elején, hogy a legújabb Model S és X modelljeiben a legújabb konzolokhoz hasonló minőségben futtathatunk majd játékokat ezen autók belső kijelzőin. Elon Musk szerint ez egy kiváló ötlet és köszönhetően az új autók adattárolási kapacitásának, rengeteg játékkal az autóban indulhatunk útnak. Sőt, még akkor januárban a videocardz.com oldal egy összehasonlító táblázatot is készített arról, hogy a Tesla hardvere milyen viszonylatban áll a mai konzolokkal:

„A Tesla Arcade révén akár az autóban történő játék sem probléma, köszönhetően az akár 10 teraflops feldolgozási teljesítménynek, ami a mai legújabb konzolok szintjén hozza el a játékélményt. A vezeték nélküli vezérlőkkel való kompatibilitás révén, bármelyik ülésről indulhat a játék!”

A rutinos e-autósok eddig is készültek az olyan helyzetekre, amikor a töltőn lógva kellett azt a kis időt eltölteni, ám a Tesla most ezt egy új szintre emeli azzal, hogy autói a mai konzolokhoz hasonló minőségben (PS5, Xbox Series X, S) tudnak játékokat futtatni a központi kijelzőkön. Így már mindjárt másként telik el az idő, arról nem is beszélve, hogy a natív megoldások használata mindig egyszerűbb, mint az utólagos, vagy éppen kiegészítő lehetőségeké.

Az AMD-nek hála pedig most már azt is tudjuk, hogy pontosan milyen hardverelemekkel készül a Tesla ennek a kiváló szolgáltatásnak a bevezetésére. A gyártó megerősítette, hogy a Tesla autóiba RDNA 2 architektúrájú GPU kerül majd. Pontosabban egy erre alapuló Radeon RX 6000M grafikus processzor. Utóbbiról az AMD így nyilatkozott annak bemutatóján:

„Ma a 2021-es Computex-en az AMD (Nasdaq: AMD) számos új és erőteljes megoldást mutatott be, amelyek új szintre emelik a nagy hardverigényű játékokat. Világszínvonalú teljesítményt, hihetetlen vizuális hűséget és magával ragadó élményeket élhetünk át a játékok futtatására tervezett laptopokban. Az új AMD Radeon ™ RX 6000M sorozat magában foglalja a legfelső-szintű Radeon RX 6800M-et – a leggyorsabb laptopokhoz szánt AMD Radeon GPU-t, amely asztali számítógépekhez hasonló minőséget szállít ahhoz, hogy az ultramagas képkockasebességű 1440p-s játékok bárhol futhassanak.”

Az AMD elmondta továbbá, hogy a csip nem csak a Playstation 5 tudását erősíti, de ezeket szállítják az új Tesla Model S és X típusok fedélzeti rendszereihez is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!