A Citroën ë-SpaceTourer – 100% ëlectric kisbusz az intenzív életet élők ideális társa, és tökéletesen megfelel a kényelmes, környezetkímélő és gazdaságos vezetés szempontjait szem előtt tartó közösségek, egyesületek, családok és baráti társaságok elvárásainak. Az egyterűek és a szabadidő-autók gyártásában úttörőnek számító Citroën megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel rendelkezik a sokoldalú, tágas, jó közérzetet biztosító, otthonos gépjárművek tervezése terén. 

A SpaceTourer a szabadság és a közös kalandozások szimbóluma. Helykínálat, praktikum és fedélzeti kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát nyújtja.Az ë-SpaceTourer egy akár 9 személy szállítására alkalmas kisbusz, mely kényelem, sokoldalúság és design tekintetében nem ismer kompromisszumot. A korszerű technológiákkal felszerelt, karakteres egyéniségű, sportos megjelenésű és kifejezetten dinamikus viselkedésű modell, most az elektromos autó pályázaton is indítható, és a három-vagy többgyermekes családok a nagycsaládosok autóvásárlására is jogosultak lehetnek egy időben. 

A magyar állam 2021-ben ismét kiírta az elektromos járművekre vonatkozó pályázatát, melyre 2021.06.14.-től lehet jeleztkezni. 7 vagy többszemélyes elektromos autókra vonatkozóan 1 milliótól 14 millió forint vételárig maximum 2,5 millió forint (legfeljebb a vételár 50%-a), 14 millió forint felett, 17 millió forint vételárig maximum 1,5 millió forint (legfeljebb a vételár 11%-a) állami támogatás pályázható.

Fontos, hogy legalább 3 gyermekkel rendelkező természetes személyek részére, a fenti elektromos pályázattal egyidőben a nagycsaládos állami támogatásra is lehet pályázni, melynek összege akár 2,5 millió forint (de legfeljebb a megszerzés időpontjában érvényes bruttó vételár 50%-a). Így a két támogatás teljes összege, amennyiben mindkét pályázat sikeres, – a gépjármű vételárától függően – akár 4 vagy 5 millió forint is lehet.

A Citroën ë-SpaceTourer Business XS 50 kWh-s akkumulátorral szerelt verzió, akár már 5 millió forint kedvezménnyel elhozható:

A szériafelszereltség főbb elemei:

 • 7 kWh fedélzeti töltő töltőrendszer, egyfázisú
 • Jobb- és baloldali tolóajtó
 • Hátsó parkoló radar
 • Érintőképernyős DAB rádió Mirror Screen funkcióval (Apple CarPlayTM és AndroidAutoTM protokollokkal kompatibilis), Bluetooth kihangosító, és USB csatlakozó + DAB (digitális audio tuner)
 • Alapszintű fáradtság figyelmeztető rendszer
 • Ködfényszóró és LED-es nappali menetfény
 • Elektromos kézifék
 • 9 személyes kivitel

Bruttó listár: 16 390 000 Ft
Bruttó kedvezmény: 2 458 500 Ft
Kedvezményes ár: 13 931 500 Ft

Nagycsaládosok állami támogatása: 2 500 000 Ft
Elektromos autó vásárlási állami támogatás: 2 500 000 Ft

Nagycsaládos és elektromos állami támogatások összegével csökkentett akciós ár: 8 931 500 Ft 

A Citroën ë-SpaceTourer Business Fele XS 50 kWh-s akkumulátorral szerelt verzió, akár már 5 millió forint kedvezménnyel elhozható:

A szériafelszereltség főbb elemei:

 • 7 kWh fedélzeti töltő töltőrendszer, egyfázisú
 • Jobb- és baloldali tolóajtó
 • Fűthető első ülések
 • Hátsó parkoló radar
 • Érintőképernyős DAB rádió Mirror Screen funkcióval (Apple CarPlayTM és AndroidAutoTM protokollokkal kompatibilis), Bluetooth kihangosító, és USB csatlakozó + DAB (digitális audio tuner)
 • 12 V csatlakozó a műszerfalon, a kesztyűtartóban és az utastér 2. és 3 sorában a bal oldalon
 • Kilátás csomag: esőérzékelős ablaktörlők, automata fényszórók, elektrokróm belső tükör, hővisszaverő szélvédő
 • Ködfényszóró és LED-es nappali menetfény
 • Elektromos kézifék
 • 8 személyes kivitel

Bruttó listár: 17 310 000 Ft
Bruttó kedvezmény: 2 250 300 Ft
Kedvezményes ár: 15 059 700 Ft

Nagycsaládosok állami támogatása: 2 500 000 Ft
Elektromos autó vásárlási állami támogatás: 1 500 000 Ft

Nagycsaládos és elektromos állami támogatások összegével csökkentett akciós ár: 11 059 700 Ft 

Néhány a választható extrák közül: navigáció, első és hátsó parkoló radar, tolatókamera és holttérfigyelő rendszer, háromfázisú 11kW fedélzeti töltő a gyorsabb töltés és a nyilvános töltőoszlopról történő (akár 100kW) szupergyors, egyenáramú töltés érdekében. Bármelyiket is választjuk, amíg a bruttó vételár extrákkal 17 millió Ft alatt marad, kényelmesen belefér az 1,5 milliós támogatási keretbe.

A többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformra épült ë-SpaceTourerhez két különböző teljesítményű és ezáltal különböző hatótávot biztosító akkumulátor választható. Az ügyfelek – autós szokásaik és preferenciáik függvényében – szabadon eldönthetik, hogy melyik felel meg jobban a tevékenységüknek:

 • 230 km (WLTP) hatótávot biztosító, 50 kWh-s akkumulátor (XS, M méret esetén választható),
 • 330 km (WLTP) hatótávot biztosító, 75 kWh-s akkumulátor (M méret esetén választható).

Az új ë-SpaceTourer a legfejlettebb technológiájú lítium-ion akkumulátorral van ellátva. Az EMP2 platform jóvoltából az alvázba beépített akkumulátornak köszönhetően sikerült megőrizni a SpaceTourer helykínálatát és praktikus kialakítását. Az akkumulátor a villanymotor, a fűtés és a klímaberendezés működéséhez szükséges energiáról gondoskodik. Az akkumulátorra – a töltőkapacitás 70%-áig – 8 évre vagy 160 000 km-re szóló jótállás vonatkozik (az akkumulátorkapacitást minden átvizsgáláskor okirat igazolja).

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!