Rengeteg új elektromos Ford SUV modell jön

0

Az elektromos Ford F-150 Lightning bemutatásával egyidőben a Ford egy igen progresszív tervet mutatott be a nagyközönségnek, ami számos előkészületet és újítást prezentál a következő évekre vetítve. A Ford elkötelezetten fog küzdeni azért, hogy minél több elektromos autót gyárthasson a következő években és minél népszerűbbé tegye az elektromos mobilitást a vásárlói körében.

Ezen terv első lépcsője volt a három nagy húzónév bedobása az elektromos modellek közé. Ezek a Mustang, az F-150 és a Transit. Az első kettő a személyautók kategóriájában hivatott hirdetni a Ford stratégiáját, míg a Transit az elektromos áruszállítás területén mutatja majd meg, mire lehet képes egy ilyen elektromos jármű.

A fent felsorolt járművek csak a kezdetei egy felvillanyozó jövőnek, a java csak ezután jön. Ezeket a most még be sem mutatott elektromos autókat majd meg is kell építeni valamire, ezért a Ford is kifejlesztette saját, dedikált padlólemezét az elektromos autóknak. Sajnos a márka egyelőre nem árult el többet róla, így egyrészt a nevét sem tudni még, másrészt azt sem tudni egyelőre, hogy a padlólemez kifejlesztésében volt-e része a Volkswagennek?

Mindemellett a két autógyártó az Argo AI vállalattal is együttműködik majd, hogy kialakítsák saját, külön önvezető jármű üzletágaikat az Argo AI technológiájára alapozva. A Volkswagen/Ford szövetség nem jár semmilyen kereszttulajdonlást eredményező megoldással a két vállalat között, amelyek továbbra is versenytársak maradnak a piacon.

Járművek tekintetében Mike Levine Twitter bejegyzéséből ismerhettünk meg újakat. Három új elektromos autóval is készül a Ford, köztük lesz az Ford Explorer, Ford Bronco és egy még nem ismert Lincoln típus is, természetesen mindhárom tisztán elektromos meghajtással.

A poszt szövege szerint a most bemutatott padlólemez nagy előnye a flexibilis felhasználhatóság lesz, ami számos kivitelű jármű megalkotását teszi lehetővé. A „rugged SUV” jelző utal elég erősen arra tisztán elektromos For Bronco-ra, amiről még Jim Farley beszélt pár hete:

Az újdonságok érkezésének idejéről nem esett szó, de az elektromos Explorer és a luxuskategóriát képviselő Lincoln valamikor 2023 környékén lesz megvásárolható, míg a Bronco még hivatalosan meg sem lett erősítve. Európa tekintetében a most bemutatott padlólemezzel szerelt elektromos autók valamikor 2023 körül várhatók.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!