Ilyen lesz az Audi jövő elektromos töltőállomása

0

Köztudott, hogy az Audi több mint 20 elektromos modellt tervez piacra dobni 2025-ig. Eddig nem volt teljesen világos az Audi számára, hogy az elektromos autók eladásának egyik legfontosabb kulcsa a megbízható töltőhálózat. Viszont ez változhat a közeljövőben.

Látva a Teslát és a saját Supercharger hálózatát az Audi is bemutatta a saját töltőállomásukat melyet „Audi Charging Hub” néven emlegetnek. Szó szerint egy töltőállomást mutatott be a négykarikás vállalat, ugyanis a két szintű épület földszintjén rengeteg gyorstöltő, míg az emeleten pedig egy váróterem található. Az Audi elmondása szerint a váróterem a reptéri várók hangulatát és minőségét hozza.

A Charging Hub moduláris konténerkockákból áll, melyben puffertárolóként használt lítium-ion akkumulátorok is helyet kapnak. Természetesen ide olyan akkumulátorok kerülnek, melyeket az elektromos autókból szerelnek ki így jelentős mennyiségű energiát lehet majd itt tárolni. A visszatöltést napelem rendszer segíti. Ezzel a lépéssel pedig elkerülhető a költséges infrastruktúra-bővítés, révén nem lesz szükség nagyfeszültségű vezetékekre és transzformátorokra.

Az állomás 2,45 MWh energia tárolására lesz képes és egyszerre hat darab autó tud egyszerre 300 kW sebességgel tölteni.

Lévén, hogy a töltőállomás konténerkockákból áll, könnyebb is lehet majd tervezni ezen töltőkkel. Szállítható és akár felépíthető lesz máshol, ahol éppen szükség van rá. Az Audi már elkezdte készíteni a próbaverziót a töltőállomásból és a lehetséges befektetőkkel is tárgyal. 2021 második felében üzemelhetik be az első ilyen állomást, a pontos helyszínt egyelőre nem hozta nyilvánosságra az Audi.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!