Itt a legolcsóbb elektromos Škoda ENYAQ iV

0

A Škoda ENYAQ iV kimondottan a konszern elektromos modelljei számára létrehozott, MEB platformra épül. Ennek több előnye is van. Egyrészről nem kell kompromisszumot kötni a tervezés során, hiszen nem kötik a mérnökök kezét a hagyományos modellekben megszokott technikai megoldások. Így sokkal tágasabb lehet az utastér amellett, hogy a nagy csomagtérről sem kell lemondanunk.

Aki egy kicsit is jártas a Škoda modellpalettáján az tudhatja, hogy a Perfect kivitelek a kedvező ár/érték arányukkal tűnnek ki a többi kivitel közül. Nos, a jó hír, hogy a tisztán elektromos ENYAQ iV is kapott egy ilyen változatot melyet nemes egyszerűséggel csak Perfect 60-ként aposztrofál a cseh gyártó.

A legjobb hír talán az, hogy eleve nem a legkisebb akkumulátorral szerelt kivitel került a Perfect kínálatában, hanem a középső, a bruttó 62 kWh-s modell (nettó 58 kWh). A közepes akkupakkal felszerelt modell akár a 413 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel az elektromos ENYAQ WLTP szabvány szerint. Ez nagyjából már minden átlag embernek elég a mai világban.

Azonban a Škoda nem hagyta még itt abba a jóság tengerét, ugyanis az ENYAQ 60 Perfect kivitelhez szériában jár a 130 kW-os villámtöltés. Az új modellévvel immáron 125-ről 130-ra nőtt a DC töltési teljesítmény, ezzel pedig akár 30-35 perc alatt feltölthetjük az ENYAQ-ot 5-ről 80%-ra.

Az ENYAQ 60 Perfect kivitelt nem mondhatjuk lecsupaszított modellnek, hisz kapunk kulcs nélküli nyitást és indítást, Front Assist rendszert, Android Auto-t és Apple Carplay-t, sávtartó rendszert, első-hátsó parkolóradart és tolatókamerát, fűthető kormánykereket, 13 colos központi kijelzőt navigációval és Loft dizájncsomagot ami a következőket tartalmazza:

  • szövet/műbőr kárpit
  • magasságállítható komfort első ülések gerinctámasszal
  • osztottan dönthető hátsó üléstámla sízsáknyílással
  • könyöktámasz elöl “Jumbo box-szal”
  • könyöktámasz hátul
  • dekorbetét “Alu Brushed”
  • műszerfalbetét: szürke szövet, varrással
  • LED hangulatvilágítás (10 választható szín) az ajtó dekorbetét alatt elöl/hátul, középkonzol alatt
  • lábtér megvilágítás elöl/hátul
  • szőnyegbetét elöl/hátul
  • 8 hangszórós kivitel,

A legfontosabb pedig az ár. Az ENYAQ iV 60 Perfect kivitelt olcsóbban kapjuk meg mint az alapkivitelt. Tehát az ENYAQ iV 60 Perfect alapára 14.150.340-ról indul. Ez több, mint 1,7 millióval kevesebb, mint a normál 60-as kivitel alapára. Ha pedig vlaki a sportosabb kivitelt akarja megvenni, annak elérhető lesz az ENYAQ iV 60 Perfect Sportline kivitelben is, mely 15,6 milliótól indul.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!