Hamarosan indul az elektromos autók állami támogatása

0
Reklám

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Schanda Tamás felidézte, tavaly májusban írták ki a megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatására szolgáló pályázatot. Ennek sikerességét mutatja, hogy másfél nap alatt el is fogyott a rendelkezésre álló keretösszeg, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet 6 milliárd forint értékben.

Budapest, 2021. május 6. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Megfizethetõ árú elektromos gépjármû és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autója átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án. Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjármûvek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is az ITM. MTI/Máthé Zoltán

Közölte, időről időre támogatják a lakosság, az önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit, a tavalyi pályázat ebbe a sorba illeszkedik.

Reklám

Az államtitkár kiemelte, a kormány a koronavírus-járvány alatt is folytatja a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtását. Azért dolgoznak, hogy Magyarország klímasemleges és tiszta ország legyen, úgy, hogy az ennek érdekében szükséges változások költségeit ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük. “Mi úgy fogjuk elérni a célokat, hogy közben nem kell emiatt megemelni az élelmiszerek árát és a rezsit sem” – jelentette ki az államtitkár.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő rámutatott, a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt fontossá vált, hogy olyan irányba tudják terelni állami ösztönzők segítségével a gazdaság fejlődését, ami hosszú távon tudja fenntartani az ország versenyképességét. Ebben a környezetvédelemnek is fontos szerepe van, nem véletlen, hogy az európai uniós helyreállítási alapból az egészségügy mellett a körforgásos gazdaságra és az elektromobilitásra is jelentős összegeket fordítanak majd.

Budapest, 2021. május 6. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ beszédet mond a Megfizethetõ árú elektromos gépjármû és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autója átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án. Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjármûvek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is az ITM. MTI/Máthé Zoltán

A sajtótájékoztató végén vehették át a tulajdonosai az ezredik új elektromos autó kulcsát, a gépjárművet a tavaly májusban kiírt pályázat segítségével vásárolták meg.