Többször előkerült már az a téma, miszerint az elektromos autó is kiváló társ tud lenni egy táborozás alkalmával és még több előnye is tud lenni, mintha belsőégésű autóval mennénk a vadonba. Leginkább az, hogy életünk tele van elektromos áramot használó eszközökkel, így egy elektromos autó akkumulátorából, annak kapacitásához képest jelentéktelen mennyiségű energiával tudjuk táplálni a vadonban is a kényelmünket szolgáló eszközöket.

Tehát aki táborozni menne az elektromos autójával, az sok örömforrásra számíthat és az autógyártók is segítenek az élmények beszerzésében. Ennek egyik legalapvetőbb eszköze a szoftveres megoldás, azoknak, aki az autójukban aludnának. Például a Teslákban elérhető, az úgynevezett “party & camper mode”, így az autó akár 48 órán keresztül is felügyelni tudja majd a légáramlást, a levegő hőmérsékletét, a választható fényeket, zenéket és a tölthető eszközöket, miközben az autó parkol. Szerencsére a Hyundai is készült a vándoroknak, náluk ez a Utility Mode. Ezen móka következő lépcsőfoka, ha már kiegészítőt is tudunk vásárolni a hobbinkhoz, például egy utánfutó, vagy egy platóra pakolható sátor képében.

Utóbbi kategóriában indul a majdan kapható Tesla Cybertruck platójára telepíthető mobil otthonnal a CyberLandr. Termékük nem kevesebbet kínál, mint egy konyha, nappali, fürdőszoba, mellékhelyiség és fekhely egyben.

„Tároláskor a CyberLandr teljesen eltűnik a Cybertruck platójában, ezzel lehetővé téve a felső fedél és a hátsó ajtó bezárását, nulla aerodinamikai ellenállás és kivételesen alacsony súlypontot eredményezve. Ez lehetővé teszi azt, hogy a CyberLandr keményebb terepen is szállítható legyen, de behajthatsz vele a bevásárlóközpont parkolóházába vagy a Starbucks autósoknak fenntartott részébe is. A kialakítás minimális hatással van a megtehető hatótávolságra .”

A kiegészítő természetesen nem gyári Tesla termék, hanem egy külsős cég árulja, ennek ellenére már most 50 millió dollárnyi megrendelést adtak le a leendő Cybertruck vásárlók a CyberLandr rendszerre. A mobilotthon gyártója a Stream It, igazgatója pedig Lance King, aki szerint a 2022-es évre 10 000 eladott rendszerrel számolnak és ez még szerény becslés. A gyártásba bevonják a Munro & Associates minőségellenőrző céget is, hogy biztosíthassák a magas minőséget. Sandy Munro neve többször előkerült már nálunk is, mint az minőség-ellenőrzés nagy megmondóembere Amerikában.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!