Hirdetés

A Ford Mustang Mach-e késését taglaló cikkemben éppen a Tesla által elkövetett gyártási hibákat hoztam fel és a „fordos ember” is azt hánytorgatta, csak éppen nagyobb nyilvánosság előtt. Minden gyártónál vannak problémák, kérdés, hogy sikerül-e ezeket elhárítani?

Sandy Munro sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik az autóiparral kapcsolatban és 1988 óta saját cége van, ezen keresztül tudja megrendelőinek segíteni a gyártási folyamatokkal kapcsolatos problémáikat. Egy ideje arról híresült el az úr, hogy a Tesla ipari ténykedését vizsgálja, leginkább az elkészült autók minőségével kapcsolatban. A Tesla Model 3 már járt nála ám most a frissített, 2021-es verziót is megnézte, mi változott azóta?

A fremonti gyárból érkező Model 3 esetében szinte mindig két dolog kerül elő, ha hibákról van szó: a fényezés és az illesztési hézagok.

Hirdetés

A fényezés minősége nagyot ugrott az elmúlt években, a 2021-es Tesla Model 3 tehát a technológia újításokon túl egy új színvonalat is képvisel már a fényezett elemek területén. Továbbá dicsérte a Tesla azon törekvését, ami a krómozott elemek eltüntetését irányozta elő (chrome delete). Ezt Munro úr leginkább környezetvédelmi szempontokból tartja előnyösnek. Nem volt viszont elégedett az illesztési hézagokkal, amire kiváló példa az alábbi, videóból kiragadott képkocka. Az ajtó illesztési hézaga az A oszlop tövében csak 1 mm, míg lejjebb már 5 mm. Ez a probléma továbbá megvan még a hátsó lámpák környékén is.

A videót tovább nézve még más helyek is említésre kerültek a Tesla Model 3 esetében, ilyen érzékeny pontok az ajtók záródási pontjai, leginkább jobb hátsó ajtó esetében. A külső hibák után áttért az utastér vizsgálatára is, ám itt nem talált semmi kivetni valót. Összességében tehát elmondható, hogy a két nagy mumusból az egyikkel már leszámolt a Tesla, ráadásul a nehezebben abszolválhatóval. Az illesztési hézagok okozta problémák sokkal könnyebben orvosolhatok, csupán a munkafolyamatban résztvevő kollégákat kell kicsit jobban érdekeltté tenni a pontos munkavégzésben!

A 2021-es Tesla Model 3 sok területen hoz hardveres újítást, leginkább az energiahatékonyság területén, de példaként hozhatjuk fel a frissített LED-es fényszórókat is.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!