Hirdetés

A Daimler leányvállalata, a Mercedes-Benz 2021 első negyedévében világszerte mintegy 59 ezer hálózatról tölthető autót értékesített, köztük több mint 16 ezer volt a tisztán elektromos modell. Ez a szám a teljes értékesítés körülbelül tíz százaléka. Az európai piacon a hálózatról tölthető modellek aránya meghaladta a 25 százalékot.

A Mercedes-Benz arra számít, hogy a jövőben az elektromos modellek eladása tovább növekszik, ahogy a modellpaletta bővül. Kiemelendő, hogy a januárban bemutatott tisztán elektromos EQA-ra eddig több, mint 20 ezer előrendelést regisztráltak. További jó hír, hogy a Mercedes nem ül a babérjain, már március végén megkapták az ügyfelek az első EQA modelleket.

A fenti adatokban szereplő smart márka esetében az első negyedévben összesen 9729 modell talált gazdára a világon. “Erőteljes, 65,9%-os növekedést könyveltünk itt el a németországi elektromos járművek iránti hatalmas kereslet miatt” – jelentette ki a Daimler.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Vans haszongépjárművek értékesítése mintegy 18,2%-kal növekedett. A Daimler szerint az Sprinter és az eVito jócskán hozzájárult ehhez a növekedéshez Európában. Pontosabban 1200 darab tisztán elektromos kisteherautót értékesítettetek az első negyedévben, ami 150%-os növekedést jelent 2020 első negyedévéhez képest.

„Ez aláhúzza stratégiai célunkat, hogy vezető szerepet töltsünk be az elektromobilitásban”– mondta Marcus Breitschwerdt, a Mercedes-Benz kisteherautók vezetője. „Az idei év második felében piacra dobjuk az új Citant, majd jövőre megérkezik a tisztán elektromos változata. Ezzel a lépéssel pedig minden szegmensben elektromos kisteherautó szolgáltatóvá válunk.”

A Mercedes nem hagyja itt abba, hisz még ebben az évben megérkezik a tisztán elektromos EQS, EQB és az EQE is. Az EQS-t jövő héten, április 15-én mutatják be.

Viszont a Daimler megjegyezte, hogy a globális csiphiány a Mercedes-t is elérte és nagy hatással volt az első negyedéves szállításokra. A kísérő nyilatkozat szerint a vállalat továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és szoros kapcsolatban áll szállítóival.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!