Itt vannak az elektromos Hyundai IONIQ 5 magyar árai

0

Ahogyan azt már többször hangsúlyoztuk, az IONIQ 5 az első autó a márka E-GMP padlólemezén, amit dedikáltan csak a tisztán elektromos modellek kaphatnak meg. Két akkumulátor verzióban is választható az autó: 58 és 72,6 kWh. Utóbbival és az összkerékhajtás jelenlétével 480 km WLTP-szerint mért hatótávot tehetünk majd meg, ha csak a hátsó kerekek lesznek hajtottak, ez nyilván kicsivel kedvezőbben alakul.

Az 58 kWh-s akkupakkhoz a hátsókerék meghajtás esetén egy 125 kW-os elektromos motor rendelődik hozzá, míg az összkerekes verzióban ezt megfejelhetjük egy második motorral is, ami 53 kW-ot ad a rendszer teljesítményéhez. Ebben az esetben az elsődleges motor teljesítménye viszont 5 kW-al kisebb. A rendszer összteljesítménye így: 218 LE.

A 72,6 kWh-s kivitel választásakor a hátsó motor egymaga 160 kW teljesítménnyel üzemelhet, míg összkerék esetében ehhez hozzájön egy 70 kW-os első motor is, ám ezen opció esetében itt is bejön a képbe az 5 kW teljesítményvesztés a hátsó motorban. A nagyobb akku esetében tehát a rendszer maximálisan 313 LE teljesítményű.

A leggyorsabb kivitelű IONIQ 5 5,2 másodperc alatt is megfutja a 0-100 km/h gyorsulást, 185 km/h végsebességig. A Hyundai többször kihangsúlyozta, hogy az autóval vontatni is tudunk majd, 1600 kg maximális tömegig bezárólag!

További jó hír, hogy a régóta várt IONIQ 5 elektromos modellnek megjelent a hivatalos magyarországi ára, melyek a következőképpen alakulnak:

A hivatalos árlistából kiderül, hogy megannyi extra illetve csomagok közül választhatunk. A 400V és 800V-os gyorstöltési lehetőség díjmentes, akárcsak a 7 kW-os egyfázisú és 10,5 kW-os háromfázisú AC töltőberendezés is.

A TOP felszereltség, a First Edition minden finomságot tartalmaz, bár ezt az IONIQ 5 ára is szemlélteti.

Az IONIQ 5 másik nagy újdonsága lesz a V2L funkció, vagyis az autóban lesz egy 230V-os „konnektor”, amit akár egy 3,6 kW-os fogyasztóval is megterhelhetünk!

Néhány napja írtuk, hogy hatalmas az európai érdeklődés a modell iránt. Kíváncsiak vagyunk, hogy idehaza, Magyarországon mennyien fogják hű társuknak választani az új Hyundai modellt. A Hyundai IONIQ 5 Facebook csoportunk már aktív, várjuk a leendő vásárlókat és érdeklődőket.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!