A VW és a Microsoft összefog az automatizált vezetés fejlesztésének felgyorsításához

0

A Volkswagen-csoport tovább erősíti képességeit az automatizált vezetési (AD) megoldások fejlesztése terén. A Csoport Car.Software Organisation szoftvercége együttműködik a Microsofttal, hogy felhő alapú Automatizált Vezetési Platformot (ADP) építsen a Microsoft Azure-on, és számítástechnikai és adatátviteli képességét kihasználva még gyorsabban nyújtson automatizált vezetési élményt globális szinten. Az Azure-on futó ADP-vel a Car.Software Organisation növeli a fejlett vezetést támogató rendszerek (ADAS) és a személygépkocsik AD-funkcióinak fejlesztésének hatékonyságát a Volkswagen Csoport összes márkájában. A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta stratégiai partnerek a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatásban, amely kiterjed a Volkswagen összes jövőbeli digitális szolgáltatására és mobilitási kínálatára.

„Amikor a Volkswagen-csoportot digitális mobilitási szolgáltatóvá alakítjuk, folyamatosan fejleszteni kívánjuk szoftverfejlesztésünk hatékonyságát. Az automatizált vezetési platformot a Microsofttal építjük, hogy egyszerűsítsük fejlesztőink munkáját egy skálázható és adat alapú mérnöki környezet révén. Az összekapcsolt vezetési megoldások fejlesztésével kapcsolatos átfogó szakértelem és a Microsoft felhő- és szoftverfejlesztési know-how-jának ötvözésével felgyorsítjuk a biztonságos és kényelmes mobilitási szolgáltatások nyújtását.”– mondta Dirk Hilgenberg, a Car.Software Organization vezérigazgatója.

„Ez a következő lépés a Volkswagen-csoporttal folytatott alapozó munkánk során, amelynek célja a szoftver vezérelt mobilitási szolgáltatói átalakulásuk elősegítése” – mondta Scott Guthrie, a Microsoft Cloud + AI ügyvezető alelnöke. „A Microsoft Azure ereje, valamint számítási, adat és AI képességei lehetővé teszik a Volkswagen számára, hogy gyorsabban nyújtson megbízható és biztonságos automatizált vezetési megoldásokat ügyfeleinek.”

Az ADAS és az automatizált járművek hozzájárulhatnak az utasok biztonságának javításához, miközben csökkentik a torlódásokat és még kényelmesebbé teszik a mobilitást. Ezeknek a megoldásoknak a kiépítése nagyszabású számítási képességeket igényel. Az AD funkciók fejlesztéséhez, szimulációjához és validálásához minden nap petabájt adatmennyiséget kell kezelni az út- és időjárási viszonyoktól az akadályok felismeréséig és a vezető viselkedéséig. A gépi tanulási algoritmusok, amelyek valós és szimulált megtett mérföldek milliárdjaiból tanulnak, kulcsfontosságúak az összekapcsolt vezetési élményekben.

A Car.Software Organisation a Microsofttal együtt fogja kezelni ezeket a kihívásokat azáltal, hogy leegyszerűsíti a fejlesztői élményt, és kihasználja a „megtett mérföldektől megtanultakat” egy olyan adatbázis révén, amely a Csoport járműveiből származó valós forgalmi adatokat, valamint szimulációs adatokat tartalmaz. A Microsoft Azure számítási, adat- és gépi tanulási szolgáltatásai, valamint a Microsoft agilis szoftverfejlesztés terén szerzett know-how-ja egy fejlesztési környezetet tesz lehetővé a Car.Software Organisation fejlesztői számára világszerte. Az ADP segít hónapokról hetekre csökkenteni a fejlesztési ciklusokat, és hatékonyan kezelni a hatalmas mennyiségű adatot. A vállalatok azonnal elkezdenek az ADP-n dolgozni, és arra törekszenek, hogy folyamatosan bővítsék a fejlesztési platform funkcionális hatókörét.

Mindkét vállalat azt kívánja, hogy a technológiai partnerek olyan eszközöket és szolgáltatásokat építsenek, amelyek integrálódnak a platformba, hogy fokozzák az AD és ADAS megoldások létrehozását.

A Volkswagen-csoport erősíti az autó szoftverének házon belüli fejlesztését

A Volkswagen-csoport gyorsítja az autó digitalizálását. 2025-re a Csoport mintegy 27 milliárd eurót fektet be a digitalizációba, és a házon belüli szoftverfejlesztés arányát a mai 10 százalékról 60 százalékra növeli. A tavaly alapított Car.Software Organisation kulcsszerepet játszik abban, hogy a Volkswagen-csoport átalakuljon egy szoftver vezérelt mobilitási szolgáltatóvá. Összevonja és folyamatosan bővíti a Csoport szoftveres kompetenciáit, beleértve a nagy teljesítményű vezetési funkciók fejlesztését a személygépkocsik számára, amelyeket beépítenek a Volkswagen-csoport márkáinak jövőbeli modelljeibe.

Az ADAS és az AD megoldások telepítése és működtetése a Volkswagen Automotive Cloud szolgáltatással

A Volkswagen és a Microsoft 2018 óta működik együtt a Volkswagen Automotive Cloud (VW.AC) szolgáltatáson, amelynek középpontjában az összes digitális szolgáltatás és mobilitási ajánlat jövőbeli integrálása áll a Csoport márkáiban és modelljeiben. A seattle-i székhelyű VW.AC mérnöki csapata lehetővé tette az adatok cseréjét a járművek és a felhő között az Azure edge szolgáltatásokon keresztül. A felhő kapcsolat lehetővé teszi a Volkswagen számára a járműfrissítések és az új funkciók szállítását a jármű hardverétől függetlenül, hogy folyamatosan javítsa az ügyfélélményt.

Az első, a VW.AC-hoz kapcsolódó tesztflották várhatóan 2021-ben fognak útra kelni. A gyártásba való bevezetését 2022-re tervezik. A Car.Software Organization integrálja az ADP-t és a VW.AC-t, ahogy a vállalat tovább integrálja szoftveres megoldásait, eszközeit és módszereit, hogy felhatalmazza mérnökeit, ügyfeleit és partnereit globálisan. A VW.AC segítségével az ADP felett kifejlesztett AD és ADAS funkciók kipróbálhatók, telepíthetők és működtethetők a Csoport járműparkjában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!