Ismét egy jelentős korszak zárult le a Volkswagennél

0

A Volkswagen megerősítette, hogy befejezi az e-Golf gyártását a drezdai gyárában is, így az ID.3 most már tényleg a helyére léphet.

A VW e-Golf igen nagy népszerűségnek örvendett, sokak számára ez volt a megfelelő e-autó. Annak ellenére, hogy a konstrukció nem volt túlságosan előremutató. A cég egy hagyományos járművet villanyosított. Tehát az autó eredetileg nem elektromos meghajtásra volt tervezve. 

A Volkswagen leginkább azért alkotta meg az e-Golfot, hogy meg tudjon felelni a környezetvédelmi előírásoknak. Emiatt az autó csak korlátozott számban volt kapható, nem is gyártották túl nagy mennyiségben. Azonban minden hátráltató tényező ellenére az e-Golf egy meglehetősen sikeres elektromos modell volt. 

A wolfsburgi gyártás 2014-ben kezdődött meg és tavaly nyáron ért véget. Drezdában 2017-ben kezdték meg a gyártását és most fejezték be. Összesen pedig 145 561 darab e-Golfot gyártottak le az évek során. 

Azonban az e-Golf most átadja a helyét az ID.3-nak, amiből a cég a jövő év végére többet szeretne legyártani mint az e-Golfból 6 év alatt.

Danny Auerswald, a drezdai gyár vezetője így nyilatkozott az ID.3-ra való áttérésről:

„Az e-Golf vége az ID.3 végső felkészülési szakaszának a kezdte. Néhány hét múlva új fejezet nyílik a gyár életében. Zwickau után Európában mi vagyunk a második hely, ahol az új moduláris e-drive rendszerre építünk járműveket.”

A Volkswagen azt tervezi, hogy a következő hónapban megkezdi Drezdában az ID.3 gyártását, meglepő gyorsasággal az e-Golf gyártásának befejezése után.

Thomas Aehlig, a gyár üzemi tanácsának elnöke szerint:

Az ID.3 gyártásának megkezdése nagyon jó hír a dolgozók számára és jutalom a sok átalakításért tett erőfeszítésékért, 2016 óta dolgoznak ezen. Így lehetővé tettük a dolgozóink számára a fenntartható munkahelyi biztonságot és pozitív perspektívát mutatunk számukra a jövő tekintetében.”

A Volkswagen már körülbelül 30,000 darab ID.3-mat szállított le. A jövőben azonban a gyártási kapacitás bővítését tervezik. Amire szükségük is lesz, főleg, ha megjelenik az autó olcsóbb, elérhetőbb változata is.