Baráti árral rendelhető az új Kia e-Soul Magyarországon

0

2019 februárjában mutatkozott be az új Kia e-Soul. A Kia úttörő városi crossoverének harmadik generációja még különlegesebb, még dinamikusabb és innovatívabb, mint valaha. Amíg az e-Soul megtartja elődeinek jellegzetes dizájnját és játékos karakterét, Európában egyedülálló módon, kétféle hatótávot is kínál elektromos motorral, zéró káros-anyag kibocsátású hajtáslánccal.

Az e-Soul megtartja a korábbi generációk erősségeit, a kivételes ár-érték arányt, a tágas ötszemélyes belsőt, és a variálhatóságot is. Mint minden Kia modell, az új e-Soul is a Kia minőségi ígéretével érkezik az európai piacra, a márka egyedülálló 7 éves vagy 150 000 km-es garanciával, amely a villanymotorra és az akkumulátorra is érvényes.

Nemrég pedig Magyarországon is elindult az e-Soul konfigurátor oldala és ezzel együtt megjelent a hivatalos árlista is a Kia magyarországi honlapján.

A hivatalos árlistából kiderül, hogy a kisebb akkumulátorral szerelt modell, a 39,2 kWh-s MID-RANGE City Star Edition modell már 10 999 000 forintért elhozható. A Silver 11 399 000 forinttól és a Gold pedig 12 199 000 forinttól rendelhető.

Külön kiemelendő, hogy az állami támogatásnak köszönhetően a City Star Edition modell ára 8 499 000 forint.

Az 500 ezer forintos állami támogatásnak köszönhetően, pedig a többi felszereltségi szint ára is mérséklődhet valamelyest a listaárakhoz képest.

Aki a nagyobb, 64 kWh-s LONG-RANGE modellre pályázik, annak kiváló vétel a Gold felszereltségű e-Soul. Azonban itt plusz felárat kell fizetni a hőszivattyúért és a háromfázisú fedélzeti töltőért. Ezek mindegyike már megtalálható a Platinum csomagban.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe vezetője megjegyezte: “A Soul a bevezetése óta a Kia és a teljes piac egyik úttörője. Egy évtizeddel ezelőtt létrehozta a városi crossover kategóriát, és amikor bemutattuk a Soul EV-t, az volt az első tisztán elektromos városi crossover. Az új e-Soul még többet tud, Európában növelt hatótávú elektromos hajtáslánccal vezetjük be, kiegészítő belsőégésű motor nélkül.”

“A piac az elmúlt években és 2018-ban is jelentősen megváltozott – a kifutó zéró kibocsátású Soul EV modellből az utolsó évben többet adtunk el, mint a benzinesből és a dízelből összesen. A Kiát ma már a világ egyik vezető elektromosautó gyártójaként ismerik, egyre növekvő palettával a hibrid, a plug-in hibrid és az elektromos autók szegmensében is. 2018-ban nyolcból egy Európában eladott autónk elektromos volt, szemben a 2017-es tízből egy aránnyal, és az új e-Soul tovább fogja erősíteni ezt a trendet.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!