Európának és Kínának szánt modellekkel készül a Rivian

0

Egyik kedvenc amerikai startup márkánk a Rivian, hiszen sok évnyi háttérben ténykedés után nemrég előbújtak a sötétből és rögtön borították a piacot. Amerikában a pickup kivitelű járműveknek nagy keletje van és a Rivian R1T és R1S modellekkel az eddig benzintemetőként ismert kategória átalakulni látszik. Mégpedig a lehető legjobb irányba, ami a tisztán elektromos meghajtást jelenti. Azonban Amerika és a pickup világa csak egy szelete a világ autóiparának, így, ha a Rivian igazán nagyot akar durrantani, túl kell lépnie ezeken a korlátokon.

Rivian R1Sés R1T

Ehhez a gondolatmenethez kapcsolódóan pedig most egy kiváló hírről számolhatunk be, ami a Reuters oldalán jelent meg!  Ez pedig pontosan arról szól, hogy a Rivian alapítója, R.J. Scaringe szerint is ideje nagyobb távlatokban is gondolkodni. A lapnak adott interjúban az alapító elmondta, hogy két új, tisztán elektromos modellel is készülnek, elsősorban a kínai és az európai vásárlókat becélozva.

„Nem leszünk komolyan vehető autógyártó, ha nem vesszük számításba Kínát és Európát hosszútávon is.”

Előbbi országban a szedán, míg utóbbiban az ötajtós hatchback kategória a hagyományosan népszerű kivitelek, ám napjaink SUV és CUV szeretete megágyazhat olyan típusoknak, amik mindkét országban népszerűek lehetnek.

Az R1T és R1S vásárlók szinte kivétel nélkül amerikaiak, európai vevő csak elvétve akad és ennek okát az autók méretében látja Scaringe, így vélhetően az Európának és Kínának szánt újdonságok kisebbek lesznek ezeknél a típusoknál. A dedikált típusok először Európában jelenhetnek meg 2022-ben, majd rögtön utána Kínában is.

Elképzelt koncepció a bejelentett újdonságok egyikéről

A Rivian tehát tör felfelé, nincs megállás. Az Illinois Államban található Normal város melletti üzemükben az R1S és R1T modellek fognak készülni, de nem szabad kihagyni a számításból az Amamzon által megrendelt hatalmas furgonmennyiséget sem, amik vélhetően szintén ezen a helyszínen kerülnek legyártásra. Azonban koronavírus miatti lezárások, és egyéb komplikációk miatt úgy tűnik, hogy csak 2021 júniusában gördülhet ki az első Rivian az amerikai utakra. A késés ellenére is az R1T lehet az első teljesen elektromos pickup a piacon, mivel a Tesla Cybertruck megjelenése csak 2021 végére, 2022 elejére várható.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!