Tényleg csak ennyi BMW iX3 érkezik Európába?

0

A BMW iX3 vélhetően az egyik legkeresettebb tisztán elektromos BMW lesz, ha egyszer elkezdik a kiszállításokat. Minden adottsága megvan ehhez, hiszen formája SUV, hajtáslánca elektromos és ráadásul a bajorok 5. generációs elektromos hajtáslánca lesz a lemezek alatt. Ez a BMW ígérete szerint 30 százalékkal hatékonyabban használja majd fel az energiát, amit az akkumulátoraiba szippant. A 0-100 km/h gyorsulás 6,8 másodperc alatt végbemegy és a 80 kWh bruttó kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a WLTP szabvány szerint 460 kilométer, illetve a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) mérései szerint 520 kilométer megtételére képes az autó.

A képlet tehát szép és jó, csupán egy probléma lehet: ha nem lehet belőle eleget venni! A kínai Gasgoo magazin szerint a BMW és kínai partnere a Brilliance (ők gyártják a típust Kínában) már kész számokkal rendelkezik a kiszállításokról: 2020 hátralévő hónapjaira 1200, míg 2021 egészére 12 000 darabbal készülnek a vásárlóknak, világszerte… még csak azt sem mondhatjuk, hogy ezek a számok kizárólag Európának szólnak!

Az első szállítmány, ami exportra készül november 11-én hagyja el a kínai Dalian kikötőjét és a rakományból 39 ország részesül majd, köztük számos európai is. Ezek a számok, akárhogyan is nézzük, szörnyen gyászosak.

A BMW ix3 ára már Magyarországon is ismert, 2020 végétől 22 990 000 bruttó kiskereskedelmi áron lesz elérhető. Az első BMW iX3 tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle modellt kétféle felszereltségi szinttel rendelhetik meg a BMW ügyfelei. Kínában, a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) senjangi gyártósorán 2020. szeptember 29-én készült el a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 első sorozatgyártásban kínált példánya.

„Ma megkezdtük a BMW első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének sorozatgyártását. Kimagasló minőségre specializált termelési technológiánk lehetővé teszi, hogy világszerte megfeleljünk ügyfeleink prémium színvonalú igényeinek” – nyilatkozta Franz Decker, a BBA gyártástechnológiai részlegének vezetője a BMW iX3 sorozatgyártásának beindításakor.

A BMW Brilliance Automotive mérnökei az akkumulátoroktól kezdve a végleges autókig, mindent szigorú tesztelési folyamatoknak vetnek alá, hogy ezzel is garantálják a BMW iX3 összes sorozatgyártásban kínált példányának magas színvonalát, prémium minőségét és abszolút biztonságát. A zéró emissziójú modellekben dolgozó nagyfeszültségű akkumulátorok teljes életciklusra vetített megbízhatóságát 128 mechanikai és 994 szoftveres teszt garantálja.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!