Az Audi kölcsönöz munkaerőt a Porsche Taycan gyártásának felturbózásához

0

A Porsche nehezen tartja a lépést a megrendelésekkel, olyan nagy az érdeklődés az elektromos luxusautó, a Taycan iránt. A segítség a csoport testvérvállalata, az Audi felől érkezett meg, 400 munkavállaló formájában, akiket a cég neckasulm-i gyárából küldenek Zuffenhausen-be két évre, a gyártás felpörgetéséhez.

Az érdekes megállapodás részleteit a német Automobilwoche tudta meg egy Audi szóvivőtől. Az első Audi alkalmazottak júniusban már meg is érkeztek a Porsche gyárába, de a következő hónapokban egyre többen fogják követni őket, míg elérik a 400 főt.

A Taycan sorozatgyártását tavaly kezdték meg, de rengeteg rendelés érkezett már a gépek elindítása előtt. Amióta megkezdték a termelést, a Porsche már így is 40 000 darab legyártott autóra tornázta fel a gyár kapacitását, amihez ötszázzal több új alkalmazottat vettek fel, mint ahogy eredetileg tervezték. Eközben majdnem elérték a megcélzott mennyiséget. „Most több, mint 150 Taycan legyártására vagyunk képesek.” mondta el egy Porsche szóvivő, aki hozzátette, hogy „Még mindig csak az elején járunk.”.

A Taycan hatalmas népszerűsége és a koronavírus okozta válság miatt a Porsche már elhalasztotta a Taycan Cross Turismo gyártásának tervezett időpontját. Az eredeti kiírás szerint a Cross Turismo ebben az évben már a gyártósorra kerülne, de ahogy Oliver Blume, Porsche vezető elmondta, a Taycan shooting brake verziójának gyártását csak 2021 elején fogják megkezdeni.

Ahogy az Audi munkaerő kölcsönzése a végéhez ér, olyan alkalmazottak fognak visszatérni a neckarsulm-i gyárba, akik kellő tapasztalatot szereztek már az elektromos autók építésében. A Taycan gyártása esetén a Porsche eltért a klasszikus futószalagos modelltől, és a készülő termékeket vezető nélküli szállítókocsik mozgatják a gyáron belül. Még az is lehet, hogy az Audi is ezt a típusú mozgatást fogja alkalmazni a Porsche Taycan-nal közeli kapcsolatot mutató e-tron GT gyártása során a neckarsulm-i gyárában, a tervek szerint az idei év végétől. Ehhez szintén jól fog jönni a tapasztalt munkaerő.