Hirdetés

Ez év elején az electrek.com fedte fel a Tesla addig még titkos projektjét, ami a „Roadrunner” névre hallgat. Ezen projekt keretein belül tervez az amerikai cég saját magának gyártani akkumulátorokat. A cél a termelési mennyiség maximalizálása, valamint a költségek csökkentése. 

A múlt hónapban a Tesla beismerte a projekt létezését, amikor is engedélyt kértek a felelős minisztériumtól, hogy a fermonti gyárban második emeletet építsenek a már meglévő, Tera névre hallgató, kísérleti gyártósor fölé, ahol a már kifejlesztett termékek gyártása fog történni.

A Tesla eddig még nem erősítette meg az akkumulátorgyártó rendszer tervezett termelési teljesítményét, ám ez várhatóan eléggé számottevő lesz, tekintve, hogy a gyártósort egész héten, reggeltől estig tervezik üzemeltetni, valamint több, mint 100 dolgozót fognak itt foglalkoztatni. Ezen pozíciókra el is kezdték a felvételeket.

Hirdetés

A cég toborzó munkatársai a héten a következőket írták:

„A Tesla Cell Manufacturing csapata bővítést hirdet, és új munkatársak felvételét kezdi meg.”

Az új gyártósor munkatársainak felvétele valószínűleg azt jelenti, hogy a Tesla hamarosan megkezdi a gyártósor nagyobb kapacitással történő üzemeltetését.
Az autógyár a munkával kapcsolatos hirdetésben a következőket írta:

„Kitartó és motivált munkatársakat keresünk az új gyártó sorunkra. A mérnökökkel együtt egy új termék kifejlesztésén dolgozhatsz, valamint az elsők között lehetsz, akik a Tesla élvonalbeli gyártási folyamataiban is részt vehetnek. Ez a gyors ütemű csapat tökéletes környezet, ha többféle készség fejlesztése iránt érdeklődsz, és azonnali hatással akarsz lenni az elektromos járművek jövőjére.”

A gyártósori munkások mellé, a cég új mérnöki állásokat is kiírt, amire várják a jelentkezőket. Az ő feladatuk lesz az új gyártósor és csapat kiépítése, valamint üzemeltetése. 

Az autógyártó várhatóan további információkat fog közölni a projektről a „Battery Day” keretein belül, amelyet jelenleg szeptember 22-én terveznek megtartani. Az biztos, hogy mi kiváncsian várjuk ezt a napot, hiszen a hírek szerint ezek mellett még sok más információt fog közölni a nagyérdeművel Elon Musk .  

Hirdetés