Audi e-tron – a legnépszerűbb elektromos SUV Európában

0

Úgy tűnik, hogy még a koronavírus-járvány ellenére is igen jól alakultak az Audi e-tron értékesítései. 2020 első felében a vállalatnak sikerült 86,8 százalékkal növelnie az elektromos SUV eladásait az előző év azonos időszakához képest. Ez összeségében 17,641 eladott példányt jelent világszerte.

Amerikában ugyan nem az e-tron a legnépszerűbb elektromos SUV de világviszonylatban és az európai piacon sikerült felülmúlnia a vetélytársait. Norvégiában pedig egyértelműen az e-tron a legnépszerűbb autó, de nem csak az elektromos járművek között, hanem általában véve is. 

Izlandon az eladott Audik 93 százaléka e-tron volt. Norvégiában is messze az e-tron bizonyult a legnépszerűbb Audinak, ott a cég értékesítésének a 92 százalékát tette ki ez az egyetlen modell. Izraelben és Svédországban is a cég eladásainak jelentős részét az e-tron teszi ki, még ha nem is olyan nagyszázalékban mint a fentebb említett országoknál, ez az előbbinél 14 míg az utóbbinál 12 százalékos részesedést jelent. 

Az Audi e-tron két akkumulátor változatban kapható és nem olyan rég a sportosabb változata is kijött, az Audi e-tron Sportback. 

Legközelebb az e-tron GT érkezik majd, azt követően pedig a Q4 e-tron mely már a Volkswagen MEB platformjára épül, szóval egy igazán érdekes versenyző lesz a mezőnyben.

Manapság szinte egyértelműen kijelenthető, hogy a SUV-ok a fénykorukat élik, mára már szinte minden gyártó kínálatában megtalálható legalább egy. Azonban az is nyilvánvaló, hogy a gyártók a piaci igényeket követik, tehát kimondható, hogy az emberek ilyen autókat akarnak maguknak. Hiszen, ha nem venne senki SUV-okat akkor a cégek se gyártanák. 

Tehát az Audi döntése, hogy az első elektromos autójuk SUV lesz egyáltalán nem meglepő, mint ahogyan az sem, hogy azt a prémium szegmensbe pozícionálták. Most pedig úgy tűnik, hogy az Audi e-tron elnyerte a piac tetszését, ami nem is csoda hiszen egy igen impozáns, jó minőségű autóról beszélünk és nem mellesleg a hatótávja is abszolút versenyképes.