Kilőtték Elon Musk űrhajóját

0

Ezekben a percekben lőtték fel a Kenedy űrközpontból, Floridából a Tesla vezetőjének első, humán személyzetet is szállító űrhajóját. Hatalmas lepés ez a SpaceX történetében.

Élőben követhettük a kilövés minden mozzanatát, lenyűgöző volt végig szemlélni ezt a sikert. A hajó két rakétával indult, és 12 perc után állt rá a kezdeti pályára (a tervek is ezek voltak, itt vált le a Falcon 9 rakéta első fokozata). Ez a rakéta a SpaceX önvezető drónhajóján, az Of Course I Love You névre keresztelt gépen landolt, mely az ír partokhoz közel várta az érkezését.

A két úrhajós előtt egy 19 órás út áll most, melynek során a Nemzetközi Űrállomásra fognak megérkezni, és minden bizonnyal sikeresen is dokkolnak majd. Ha minden jól sikerül, a fedélzet két tagja, Dough Hurley és Bob Behnken átlebeghetnek az Űrállomás légzsilipjén, majd 1, de akár 4 hónapot is itt tölthetnek el. 

Tulajdonképpen ez volt a nagy áttörés Elon Musk űrutazási terveinek eddigi szakaszában, vízválasztó esemény lehet ez mindannyiunknak, mától komolyan kell vennie az eddig kételkedőknek is: Musk tényleg el akar költözni a Marsra, és rohamtempóban halad célja megvalósítása felé. Mi nem is tehetünk mást, csak gratulálhatunk. 

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”