Tesla: 2020 közepére már hetente akár 4000 jármű is készülhet a kínai üzemben

0

A sanghaji Gigafactory várhatóan felülmúlja az első évére kitűzött célt és a Model Y gyártása is hamarabb indulhat meg, mint azt vártuk. Mikor a Tesla először bejelentette a kínai üzemet, az első éves termelési kapacitást 150000 példányban határozták meg. A gyár pedig állítólag már el is érte az ehhez szükséges termelési arányt.

Az idei első negyedéves eredmények közlése mellett bejelentették azt is, hogy arra törekszenek, hogy 2020 közepre már hetente akár 4000 jármű is készülhessen a kínai üzemben. Tao Lin, a Tesla kínai alelnöke elmondta, hogy a gyár elsők között nyitott újra az országban a koronavírus-járvány miatti lezárások után és most már a termelés is zökkenőmentesen halad. Hozzátette, hogy ha továbbra is minden rendeben lesz, júniusra képesek lesznek hetente 4000 darab járművet legyártani, ennek köszönhetően pedig az idei évre kitűzött 150000 darabos célt is túlteljesíthetik.

Ha valóban képesek lesznek legyártani hetente 4000 autót, az azt jelenti, hogy a gyár éves kapacitása akár 200000 darab jármű is lehet.

Lin beszélt továbbá arról is, hogy mikorra várható a kínai Model Y érkezése. Szerinte, ha a gyár második szakaszának építését idén sikeresen befejezik, akkor a Model Y gyártása nagyobb mennyiségben már 2021 első negyedévében elindulhat.

A Tesla egy újabb hatalmas épületet húz fel a már meglevő gyár mellett, a Model Y gyártósorai számára. Ezzel az építkezéssel megduplázódik az üzem mérete.

Eközben pedig bemutatkozik a Tesla új értékesítési stratégiája is. Eddig ugyanis ha megjelent egy új Tesla, az első példányokat az Amerikán kívüli piacokra Fremontból szállították. A Model Y esetében pedig már újszerű módon, nem Amerikából fognak érkezni az első példányok Kínába, hanem a helyi Gigafactory-ból.

Ezért kell az Európai vásárlóknak is előreláthatólag 2021 nyaráig várniuk, amikor is a berlini gyár megkezdi a Model Y gyártását.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.