A Volvo tavaly október közepén mutatta be a tisztán elektromos meghajtású modelljét, az XC40-et, noha nagy újdonságot nem kaptak a rajongók, hiszen a hétköznapi XC40-es kapott egy elektromos meghajtást.

Hirdetés

Azonban a Geely tulajdonában álló svéd autógyártónak vannak még tartalékai és lát némi fantáziát további kivitelekben is. Ha hihetünk a pletykáknak akkor hamarosan megérkezhet a kis méretű SUV kupé változata, ami a C40 nevet kapja.

Ami a nevet illeti, szinte biztosan C40 név alatt érkezik meg az újdonság, utalva a korábbi kupé modellekre. Az Automotive News értesülései szerint az XC40 Recharge elektromos modellt alakítaná át a gyártó, melynek esetében a változtatások a hátsó részre összpontosulnának, ahol egy fastback-jellegű kialakítás és új hátsó lámpák jelenhetnek meg.

Kép: Insideevs

Ha minden a tervek szerint halad, akkor valamikor 2021-ben mutatkozhat be az újdonság, az értékesítése pedig még ugyanabban az évben elindulhat a Volvo elektromos offenzívájának részeként.

Az elektromos offenzíva részét képezheti a tisztán elektromos XC60 és XC90 is, melyek akár már jövőre piacra is kerülhetnek.